Ηλεία

«Πασχαλινοί» κλέφτες ρήμαζαν σπίτια τον Πύργο!

Ακούστε το άρθρο

Τη δράση πενταμελούς συμμορίας εξιχνίασε η Ασφάλεια Πύργου

Το τριήμερο του Πάσχα φαίνεται ότι είχαν σημαδέψει τα μέλη πενταμελούς συμμορίας για να «ανοίξουν» σπίτια στον Πύργο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονταν στην εκκλησία ή στα εξοχικά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 42, 37, 30 και 20 ετών και μιας 34χρονη γυναίκα, ξεκίνησαν να «χτυπούν» σπίτια στις αρχές του Μάρτη. Όμως κατά το εορταστικό τριήμερο… του ‘δωσαν και κατάλαβε, παραβιάζοντας 11 σπίτια στον Πύργο, στο Κολίρι και στον Άγιο Ιωάννης. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πέντε δράστες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 21.750 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 3.620 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες, αφού πρώτα σιγουρεύονταν ότι οι ένοικοι είχαν φύγει από το σπίτι.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την πλήρη ταυτοποίηση των δραστών.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους, ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα