Ηλεία

Πασχαλινό μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Ακούστε το άρθρο

Αγαπητοί μου χριστιανοί της Ηλείας,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Δια να καταργήση τον θάνατον  και να μας οδηγήση στην ζωή · Να μας βγάλη από το σκοτάδι, οδηγώντας μας στο φως· Να μας πάρη από τα αγκάθια και τα τριβόλια της ζωής και να μας οδηγήση στον Παράδεισο.

Όμως σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται σε οικονομική κρίσι και πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται και των απολύτως αναγκαίων πραγμάτων δια την συντήρησί τους στη παρούσα ζωή .

Κυβερνήσεις και ειδικοί οικονομολόγοι ερευνούν το πρόβλημα και αναζητούν λύσιν. Όμως η λύσις  θα βρεθή τότε μόνον, όταν  βρεθή  η αιτία. Και αιτία όλης της ακαταστασίας είναι η απομάκρυσις των ανθρώπων από τον Θεόν.

Θα το ψάλλουμε τούτες τις ημέρες στις πανηγύρεις μας· «Πλούσιοι  επτώχευσαν και επείνασαν. Οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον εαυτόν σας και γύρω σας, κοντά η  μακρυά , και θα  διαπιστώσετε τούτο.

Χαράς Ευαγγέλια, λοιπόν, σήμερα Αδελφοί. Πάσχα, δηλαδή πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή, από τους πολέμους στην ειρήνην, από την λύπη στην χαρά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Αδελφοί.

Και  δια  τούτο ας μείνουμε και εμείς  πάντα μαζί Του, για να ζούμε πάντοτε στο φως, στην ειρήνη και στη χαρά. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αιώνια,   Αδελφοί, στην Βασιλείου του Θεού,  « ως εν ουρανώ και επί της γης ».

† Ο Μητροπολίτης  Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Όλη η επικαιρότητα