Ομογένεια

Πασχαλινός έρανος από το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

voitheia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την πασχαλινή περίοδο το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διοργανώνει τον καθιερωμένο έρανο με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Στον συγκεκριμένο έρανο δεν μαζεύονται χρήματα αλλά τρόφιμα και παιχνίδια τα οποία αφού συσκευαστούν μοιράζονται σε οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια από το Κέντρο. 

Το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας καλεί όλους τους πάροικους να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία δεν χρειάζονται συντήρηση στο ψυγείο. Οι κατά τόπους Ενορίες-Κοινότητες θα συγκεντρώσουν τα τρόφιμα και στη συνέχεια θα συσκευαστούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας από όπου με τη βοήθεια εθελοντών θα διανεμηθούν. Τα τρόφιμα και τα παιχνίδια θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εκκλησίες μέχρι και την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015. 

Από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε αυτός ο έρανος όλοι οι πάροικοι αγκάλιασαν την προσπάθεια, προσφέροντας με μεγάλη προθυμία τρόφιμα αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. 

Η ύπαρξη συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Όπως διαβεβαιώνει και το προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας αλλά και οι εθελοντές, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, από ντροπή ίσως, αποφεύγουν κάποιοι που έχουν πρόβλημα να το συζητήσουν με τους ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια. Οι περιπτώσεις αυτές είναι πιο δύσκολες καθώς δεν μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να τους προσφέρουν την προβλεπόμενη βοήθεια. 

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: www.neoskosmos.com

Όλη η επικαιρότητα