Ηλεία

Παθολογική Αμαλιάδας: Ο τελευταίος να κλείσει την… πόρτα!

Ακούστε το άρθρο

Και μέσω «Διαύγεια» πλέον μετακινούνται οι γιατροί από την Παθολογική Κλινική Αμαλιάδας σε αυτή του Πύργου – Έκτακτη Γ.Σ. σήμερα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Η οριστική μετακίνηση και δεύτερου παθολόγου, μετά από αίτησή του, στο Νοσοκομείο του Πύργου, αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και αναστάτωση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας,  με τον Σύλλογο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας να «προχωρά» στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης, αλλά και στην σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για σήμερα στις 11 το πρωί, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι αρχές, οι φορείς και οι ενεργοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Από τον Παναγιώτη Πεντάζο

Με αυτήν την απόφαση, που καταδεικνύει ότι και μια μερίδα γιατρών δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας, μπαίνει στην παρούσα φάση και τυπικά «λουκέτο» στην Παθολογική Κλινική, η οποία αποδεκατίζεται!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας μιλά για «κρυφτούλι» με τις εφημερίες και για παντελή αδιαφορία στις εκκλήσεις των χιλιάδων πολιτών για την επαναλειτουργία του νευραλγικού τμήματος της Παθολογικής Κλινικής.

«Με αφορμή την αναρτημένη στο «Διαύγεια»  σήμερα οριστική μεταφορά- μετακίνηση και δεύτερου παθολόγου κατόπιν αιτήσεως της  στο Νοσοκομείου του Πύργου μπαίνει οριστικά και τυπικά «λουκέτο» στην παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Η μια μετά την  άλλη παθολόγο  ιατρό που διορίστηκαν για να προσφέρουν στην Αμαλιάδα, εγκαταλείπουν το νοσοκομείο αγνοώντας τις εκκλήσεις των χιλιάδων συμπολιτών μας για επαναλειτουργία του πιο νευραλγικού τμήματος της Νοσηλευτικής μας Μονάδας.

Φτάνει πια, το «κρυφτούλι» με τις εφημερίες   με τα «συνωμοτικά εντέλλεσθε» Φτάνει πια με τις «νομικίστικες παγίδες» περί χρησιμότητας της εξαίρετης ιατρού παθολόγου από τα ΤΟΜΥ Πάτρας, την οποία αφού απαξίωσαν στην 6η   ΥΠΕ, ως μη σύννομη για την Αμαλιάδα, έβαλαν σήμερα  εφημερία στον Πύργο.  Αξίζει να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα : «αυτή είναι η στήριξη της 6 ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας;»                                                           Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία στις πλάτες των εργαζομένων  και των πολιτών της Βόρειας Ηλείας  σταματάει εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο σύλλογος μιλά για απογοητευτικά μηνύματα από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στις δεσμεύσεις περί ομαλοποίησης της καταστάσης:

«Κύριες και κύριοι της κυβέρνησης έχετε δεσμευτεί για ομαλοποίηση της κατάστασης. Δυστυχώς τα μηνύματα είναι απογοητευτικά. Δεν νοείται  νοσοκομείο χωρίς παθολογικό τομέα.  Τα πολλά λόγια περισσεύουν.  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.                                             

Αύριο Τέταρτη 16-10-2019 και ώρα 11:00 καλούμε κάθε ενεργό πολίτη, κάθε φορέα και κάθε πολιτευτή στο  χώρο συνελεύσεων του Νοσοκομείου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα νοσοκομείο  με ρόλο και χαρακτήρα αντάξιο όσων το εμπιστεύονται.  Να μην λείψει κανείς».

Όλη η επικαιρότητα