Ελλάδα

Πατούλης κατά Δούρου για την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Ακούστε το άρθρο

Για υποκρισία και προσπάθεια αποφυγής των «τεράστιων πολιτικών ευθυνών» που τη βαραίνουν για την καταστροφή στη Δυτική Αττική από τις πλημμύρες, κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την περιφερειάρχη Αττικής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει πρόκληση αυτήν την ενέργειά της για «ένα έγκλημα που έχει κυρίως πολιτικό πρόσημο»όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, αυτές οι ευθύνες της κ. Δούρου «έρχονται να προστεθούν στις ευθύνες των κυβερνήσεων και των κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών».

Δούρου: Αναλαμβάνω τις ευθύνες για την περιφέρεια αν προκύψουν

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί την περιφερειάρχη Αττικής να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως πόσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχει ολοκληρώσει στα τρία χρόνια της θητείας της στη Δυτική Αττική και στην υπόλοιπη Αττική, πόσα χρήματα έχει υπολογίσει στον προϋπολογισμό του 2017 της Περιφέρειας Αττικής για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και πόσα από αυτά έχουν εκταμιευτεί μέχρι σήμερα,πόσες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας από δήμους της Αττικής και περιμένουν έγκριση για να χρηματοδοτηθούν και να εκτελεστούν, κ.ά.

Κακοκαιρία: Δήμος Αθηναίων και ΚΕΔΕ στέλνουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

Κατά τον κ. Πατούλη, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο, η χθεσινή τραγωδία αλλά και φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ανέδειξαν τις ανεπάρκειες του εθνικού και περιφερειακού μηχανισμού.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα