Αχαϊα

Η Πάτρα ανέλαβε και επίσημα τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Ακούστε το άρθρο

Τη σημαία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 που θα διεξαχθούν στην Πάτρα, παρέδωσε σήμερα στον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Amar Addadi, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη. Κατά την διάρκεια της τελετής που έγινε στο δημαρχείο της Πάτρας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, η διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, έπειτα από περίοδο πολλών ετών». Επίσης, ανέφερε ότι «είμαστε σίγουροι για τους φίλους μας τους Έλληνες ότι μπορούν να διοργανώσουν πάρα πολύ καλούς αγώνες και χαρούμενοι που η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εγγυάται την οργάνωση αυτών των αγώνων».

Στην τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ανάληψη των αγώνων από την Πάτρα, σηματοδοτεί το γεγονός ότι η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση και μπορεί με αξιοπρέπεια και με όραμα να δημιουργεί γεγονότα και να βλέπει το μέλλον». Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε τη διοργάνωση των αγώνων, ως «μεγάλο αθλητικό, κοινωνικό και οικονομικό γεγονός», τονίζοντας σε αυτό το σημείο, ότι «είμαι πεπεισμένος πως όλοι μαζί θα δώσουμε μία μάχη για να δείξουμε ότι αυτή εδώ η χώρα έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και μπορεί επιτυχημένα και με αισιοδοξία να ατενίσει το μέλλον». Αναφερόμενος στην υλοποίηση των υποδομών, είπε ότι «άμεσα η οργανωτική επιτροπή, θα πρέπει να δημιουργήσει, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, το σχέδιο ανάπτυξης για τους αγώνες, με σκοπό στο τέλος της άνοιξης να μπούμε στη φάση της υλοποίησης, τόσο των απαιτούμενων υποδομών όσο και των υπολοίπων εργασιών που χρειάζονται, ούτως ώστε να έχουμε εξαιρετικούς αγώνες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε ότι «η διοργάνωση των αγώνων είναι ευκαιρία να ξαναβγούμε πάλι στο αθλητικό προσκήνιο, διοργανώνοντας μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση» και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι το 2019 η Πάτρα θα υποδεχτεί όλη την οικογένεια των μεσογειακών χωρών και θα κάνει ένα πολύ μεγάλο και ωραίο αθλητικό γεγονός, όπως αρμόζει σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα». Όμως, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο δρόμος δεν θα είναι ρόδινος, αλλά απαιτούνται θυσίες και πολλή δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το γεγονός, όπως αρμόζει». Για αυτό λοιπόν συνέχισε, «η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο λαός της Πάτρας είναι αναγκαίο να κάνουν αυτό που πρέπει και εμείς σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είμαστε στο πλευρό τους, ώστε να βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας».

Πηγή: hoc.gr

Όλη η επικαιρότητα