Αχαϊα

Πάτρα: Ανοικτή επιστολή επτά δημοτικών παρατάξεων για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Ακούστε το άρθρο

Ανοικτή επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα στον Υπουργό, Χ. Σπίρτζη, στον Γ.Γ. Α.Βούρδα και στον Γ.Γ. υποδομών, Γ. Δέδε έστειλαν επτά δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Η μελλοντική διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου αποτέλεσε το αντικείμενο  κοινής εκδήλωσης  των  δημοτικών μας παρατάξεων.

Συμφωνήσαμε  ότι αποτελεί αναγκαιότητα για τους κατοίκους της Πάτρας να λειτουργήσει το φράγμα με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως ζωτικού αγαθού.

Εκφράσαμε την αγωνία μας και το προβληματισμό μας γιατί ένα τόσο αναγκαίο έργο για τη περιοχή μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης. Και γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Θεωρούμε ότι καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τη καθυστέρηση  ούτε από τη κυβέρνηση, ούτε από τη δημοτική αρχή τη στιγμή που ο παρακαμπτήριος αγωγός της Βαλμαντούρας είναι έτοιμος και χιλιάδες κυβικά νερού καταλήγουν στη θάλασσα ενώ η πόλη μας βιώνει εκτεταμένες διακοπές νερού.

Στη πρόσφατη εκδήλωση μας παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για τη διαχείριση του φράγματος που θα έχει ως αποτέλεσμα την υδροδότηση του δήμου μας και των όμορων δήμων με ποιοτικά καλύτερο νερό και σαφέστατα φτηνότερη η χρήση του σε σχέση με τη σημερινή του τιμή.

Θεωρώντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις, κυρίως από τη πλευρά σας, ζητάμε να ανακοινώσετε επίσημα τις προθέσεις σας γι αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Οι δημοτικές  παρατάξεις:                                        

Νέα Πόλη

ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

Τώρα για την Πάτρα

Αγωνιζόμενοι Πολίτες

Πάτρα Δυνατή

Πάτρα η δική μας Πόλη

Κοινοτικόν”.

tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα