Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Άνω των 1.500 συλλήψεων μεταναστών στο λιμάνι μέσα στο 2012

patra.jpg
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινές είναι οι συλλήψεις μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας, που προσπαθούν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές εντοπίζουν μεγάλο αριθμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν να προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά έγγραφα, έναντι υψηλής αμοιβής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ήσαν ηλικίας από 19 έως 39 ετών και υπήκοοι Συρίας, Πακιστάν Αιγύπτου, Τουρκίας, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν κ.α. Εξάλλου, αστυνομικοί και λιμενικοί συνέλαβαν περίπου 15 άτομα, που κατηγορήθηκαν ως διακινητές. Εκτός όμως από τους μετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 40 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να πάνε στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα σε κάποιο όχημα.

Όσον αφορά στις συλλήψεις που έγιναν στο λιμάνι το 2012 κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργεί η Αστυνομία σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, εντοπίστηκαν 1.513 μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ακόμη συνελήφθησαν συνολικά 314 άτομα που κατηγορήθηκαν ως διακινητές μεταναστών και παράλληλα κατασχέθηκαν 114 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα