Ελλάδα

Πάτρα: Αντιδράσεις στο Καραμανδάνειο για τις μετακινήσεις παιδιάτρων στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Ακούστε το άρθρο

Με μετακινήσεις και όχι προσλήψεις γιατρών, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τα κενά στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου που βρίσκεται στον αέρα, εξαιτίας των τεσσάρων παραιτήσεων ιατρών, με πιο πρόσφατη αυτή του Διευθυντή.

Σε μια περίοδο που η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση η 6η ΥΠΕ ζητάει να μετακινηθούν δύο παιδίατροι από το Καραμανδάνειο, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για δύο τριήμερα, ένα εντός του Φεβρουαρίου και ένα εντός Μαρτίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, το αίτημα προκάλεσε τις αντιδράσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου καθώς το πρόγραμμα εφημεριών βγαίνει με αρκετές δυσκολίες.

Μιλώντας στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Αλεξόπουλος τονίζει: «Δεν μπορούν να παίρνουν γιατρούς από το μοναδικό παιδιατρικό Νοσοκομείο στη νοτιοδυτική Ελλάδα το οποίο ήδη έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας των τελευταίων συνταξιοδοτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι εμφανή για το ιατρικό προσωπικό που έχει απομείνει. Το Καραμανδάνειο θα «ξεγυμνωθεί» και θα βρεθεί σε μία κρίσιμη περίοδο αθωράκιστο».

Μόνο, την περασμένη Κυριακή έγιναν 36 εισαγωγές παιδιών και σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, οι εναπομείναντες παιδίατροι με δυσκολία επαρκούν για τις εφημερίες. Τα προβλήματα, δεν σταματούν εδώ αφού πέντε μήνες δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και τα τελευταία δυο χρόνια εκκρεμεί η προκήρυξη θέσης παιδοχειρουργού λόγω συνταξιοδότησης.

Όλη η επικαιρότητα