Αχαϊα

Πάτρα: Διανυκτέρευσαν για μία θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έξω από τα γραφεία του δήμου

Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται από το απόγευμα σχεδόν Τρίτης με γονείς δικαιούχους voucher για είσοδο των παιδιών τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας, να σχηματίζουν ουρές και να διανυκτερεύουν έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου.

Οι γονείς τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας,έγραφαν με στυλό τον αριθμό στο χέρι τους και με περίμεναν να ανοίξουν τα γραφεία σήμερα στις 7 πρωΐ, προκειμένου να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές.

Για ποιον λόγο όμως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση από τη στογμή χθες εκδόθηκαν από την ΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους εγγραφής των παιδιών σε ιδιωτικοιύς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Την απάντηση δίνει το tempo24.gr επικαλούμενο τους γονείς που περίμεναν όλο το βράδυ σχηματίζοντας ουρές έξω από τα γραφεία του δήμου: «Η ΕΤΑΑ εξέδωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, αλλά πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους για την αξιολόγηση. Ο Δήμος όμως επειδή δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, ζητά από τους γονείς να προσέλθουν στις Υπηρεσίες για βεβαιώσεις και εν συνεχεία όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε και να προλάβει να πάρει θέση για το παιδί του και να μείνει κάποιος εκτός, και ας έχει περισσότερα μόρια, επειδή έχασε την προτεραιότητα».

Οι ουρές σήμερα το πρωί

Πηγή: tempo24.gr 

Όλη η επικαιρότητα