Αχαϊα

Πάτρα: Εφιάλτης για Καπετάνιο – Απείλησαν να τον κάψουν

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τις άγριες προθέσεις Αλγερινού μετανάστη που εντοπίστηκε μαζί με ακόμα 7 αλλοδαπούς σε πλοίο που είχε αγκυροβολήσει στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, ήρθε ο Καπετάνιος καθώς στην προσπάθεια του να τον συλλάβει, ο Αλγερινος δεν δίστασε να βγάλει ένα βεγγαλικό χειρός (φωτοβολίδα) απειλώντας πως θα το ανάψει και θα τον κάψει.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας κενού φορτίου, με Έλληνα Κυβερνήτη και αλλοδαπό πλήρωμα, είχε καταπλεύσει σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, για διανυκτέρευση στο ύψος του πρώην επιβατηγού σταθμού “Παναγιώτης Κανελλόπουλος”. Το βράδυ μέλη του πληρώματος εντόπισαν δυο μετανάστες και άρχισε η “καταδίωξη” τους, εντός του καραβιού για τη σύλληψη τους. Νωρίς το πρωί κατέστη δυνατός ο εντοπισμός συνολικά 7 ατόμων αλγερινής, κατά πληροφορίες υπηκοότητας.

Όταν ο Καπετάνιος επιχείρησε να συλλάβει τον εν εξ αυτών, τότε ο μετανάστης με ψυχραιμία έβγαλε την φωτοβολίδα και χωρίς δίχως δεύτερη σκέψη, όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.gr, τον απείλησε λέγοντας του πως θα το ανάψει και θα τον κάψει! Μπροστά στον κίνδυνο που ελόχευε η πρόθεση του αλλοδαπού τόσο για το πλήρωμα, όσο και για τον Πλοιάρχο, ο οποίος μαζί του στο ταξίδι είχε και την οικογένεια του, έκανε “πίσω” και έτσι οι επτά μετανάστες, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση μέσα στο σκοτάδι.

Για το περισταστικό που σημειώθηκε το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, ενημερώθηκε μόλις χθες από τον Καπετάνιο, ο οποίος φοβούμενος πιθανόν αντίποινα από ομάδες μεταναστών – πιθανόν ομοεθνων – των δραστών, δεν κατέθεσε μήνυση.

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η “πειρατεία” στο καράβι, η απάντηση ήταν πως το πλήρωμα έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί μόνο του, καταστάση “επείγουσας ανάγκης”

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πατρών αλλά και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όλη η επικαιρότητα