Πάτρα: «Έφυγε» ο καρδιολόγος Σωτήρης Κυρίκος – Είχε διατελέσει επιμελητής στο ΚΥ Βάρδας

Έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια, ο καρδιολόγος Σωτήρης Κυρίκος, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και νοσηλευόταν για διάστημα περίπου ενός μήνα. Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο πρώτο Νεκροταφείο Πατρών, σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες του ΕΟΔΥ.

Ο Σωτήρης Κυρίκος, ήταν διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου από το 2014 ενώ είχε διατελέσει Επιμελητής Καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ”Ο Άγιος Ανδρέας”, Ειδικευόμενος Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και Επιμελητής Γ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ αποφοίτησε από το Γ Λύκειο Πατρών.

Με τη σύζυγό του Μαρία, είχαν αποκτήσει έναν γιό των Γιώργο.

Με θλίψη τον αποχαιρετούν στο fb φίλοι και συνεργάτες του. Κάποια από τα μηνύματα αναφέρουν:

-“Τελικά δεν τα κατάφερες, φίλε Σωτήρη. Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι έφυγες από τούτο τον κόσμο, προτού ολοκληρώσεις την παρουσία σου στη ζωή.
Ήσουν καλοπροαίρετος, εγκάρδιος, φιλικός και αγαπητός, ένας άνθρωπος που ζούσε στο φως, δίκαιος και καταδεκτικός, με αρχές και αξίες, ένας άξιος γιατρός από εκείνους που, εν πλήρη συνειδήσει, έθεσαν τον εαυτόν τους στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους για το καλό τους και την απαλλαγή τους από τη βάσανο των ασθενειών.
Η οικογένεια σου θρηνεί γιατί έχασε τον αγαπημένο πατέρα, σύζυγο, αδελφό και εξάδελφο. Οι επιστήμονες συνάδελφοι σου θλίβονται για την απώλεια ενός ικανού της ιατρικής θεραπευτή.
Εγώ έχασα έναν ανεκτίμητο φίλο. Θα μου λείψεις πολύ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ.”

-“Καλό ταξίδι… Ήσουν ένα εξαίρετο άτομο και γιατρός… Συλληπητηρια εύχομαι στην οικογένεια…”

-“Απίστευτα θλιβερή είδηση. Καλό παράδεισο αγαπημένε μου συμμαθητή και αξιε επιστήμονα και οικογενειαρχη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο”.

 

 

via