Αχαϊα

Πάτρα: Έκλεβε σπίτια και την έστειλαν φυλακή με το μωρό της

Ακούστε το άρθρο
Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένες κλοπές, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, μια νεαρή γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.
Η κατηγορούμενη συμμετείχε στην γνωστή σπείρα των «μαϊμού» ενοικιαστών, που έμπαιναν σε σπίτια, τα οποία υποτίθεται ότι ήθελαν να ενοικιάσουν και είχαν κατακλέψει πλήθος ιδιοκτητών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Για την υπόθεση αυτή, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα στις 28 Ιουλίου, δύο άνδρες και μια γυναίκα ενώ είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, ως μέλη της ίδιας σπείρας. Μια από αυτές τις γυναίκες, ήταν η κατηγορούμενη, η οποία συνελήφθη πριν από τέσσερις μήνες, προφυλακίστηκε και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.
Η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια παρακάλεσε για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Να σημειωθεί ότι είναι μητέρα ενός αγοριού 9 ετών, την επιμέλεια του οποίου έχουν οι γονείς της και ενός βρέφους 8 μηνών, το οποίο έχει μαζί της στη φυλακή και είχε φέρει και χθες στο δικαστήριο.
Η κατηγορούμενη, μαζί με μια ακόμα γυναίκα, παρίσταναν τις φοιτήτριες που αναζητούσαν σπίτι για να ενοικιάσουν. Ενώ η μια απασχολούσε τους ιδιοκτήτες, η δεύτερη μαζί με τα άλλα μέλη της σπείρας, «ξάφριζαν» ό,τι έβρισκαν από τα σπίτια των ιδιοκτητών.
Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, είπε ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε διαπράξει συνολικά 27 κλοπές, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2016 και Ιουλίου 2017, σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Αργολίδα, Αττική, Φθιώτιδα, Λάρισα, Κατερίνη, Ιωάννινα, και Ηράκλειο Κρήτης, με λεία μεγάλης αξίας.
Ιδιοκτήτρια σπιτιού από την Λάρισα, αναγνώρισε στο πρόσωπο της κατηγορούμενης, την μια εκ των δράστιδων που παρίσταναν τις φοιτήτριες. «Δείχναμε στη μια το διαμέρισμα, και όταν γυρίσαμε σπίτι μας, βρήκαμε την πόρτα σπασμένη και να λείπουν χρήματα και ρολόγια» είπε.
«Εμείς τους δείχναμε την γκαρσονιέρα και η παρέα τους πίσω, μας έκλεβε» είπε μια άλλη ιδιοκτήτρια από την Πάτρα.
«Η μία με απασχολούσε και η γλώσσα της πήγαινε ροδάνι και η άλλη από πίσω έκανε τη δουλειά της. Μου πήραν ένα κουτί με χρυσαφικά 18 καρατίων μεγάλης αξίας» κατέθεσε μια άλλη ιδιοκτήτρια από το Μεσολόγγι.
ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ
Η κατηγορούμενη στην απολογία της είπε, ότι ήταν παντρεμένη με τον αρχηγό της σπείρας, που την έμπλεξε. «Γνώρισα τον άνθρωπο αυτό και μου κατέστρεψε την ζωή» είπε και περιέγραψε ότι την εκβίαζε να συμμετέχει στις κλοπές. Ανέφερε ακόμα, ότι της είχε γράψει έξι αυτοκίνητα στο όνομά της, με αποτέλεσμα να έχει καταχρεωθεί και στην εφορία.
Η κατηγορούμενη ζήτησε επιείκεια από το δικαστήριο και μια δεύτερη ευκαιρία για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ενώ κοντά της, είχε και τον πατέρα της, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη του, βρισκόταν υπό το καθεστώς πίεσης από τον πρώην σύζυγό της.
Τελικά, η κατηγορούμενη καταδικάστηκε από το δικαστήριο για άμεση συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, αλλά ούτε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα, φεύγοντας, να πάρει το μωρό της, για να επιστρέψει στη φυλακή.
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα