Αχαϊα

Πάτρα: Έκλεινε ασφαλιστικά συμβόλαια αλλά η εταιρεία του δεν “είδε” ποτέ τα χρήματα

Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείο της Πάτρας βρέθηκε ένας ασφαλιστής αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Ο άνδρας που εργαζόταν ως ασφαλιστικός εισπράκτορας σε ασφαλιστική εταιρεία της Πάτρας παραδέχθηκε ότι οφείλει στην εταιρεία το ποσό των 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση τα οποία μετέτρεψε σε χρηματική πονή που ανριστοιχεί σε πέντε ευρώ την ημέρα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ανέρχεται στα 18.000 ευρώ αλλά επειδή δεν τα έγινε δοσοποίηση η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Πώς προέκυψε η οφειλή

Η οφειλή προέκυψε από την μη καταβολή των χρημάτων που εισέπραττε από πελάτες που έκαναν συμβόλαια με την ασφαλιστική εταιρεία. Ο κατηγορούμενος είχε σύμβαση με την εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Φεβρουαρίου του 2011 και έβρισκε πελάτες με τους οποίους υπέγραφε ασφαλιστικά συμβόλαια.

Στο ποσό που εισέπραττε από τους πελάτες υπήρχε και η δική του αμοιβή. Όμως για 1,5 χρόνο δεν είχε δώσει τα χρήματα που έπρεπε στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν και του ζητήθηκαν τα χρήματα-στην αρχή προφορικά και μετά εγγράφως- εκείνος δεν έδωσε ούτε ένα μικρό μέρος τους.

Από την εταιρεία υπήρξαν προσπάθειες συμβιβασμού και μάλιστα μετά τη καταγγελία της σύμβασης του και παρά το ότι η οφειλή του δεν τακτοποιήθηκε, εκδόθηκαν από τον κατηγορούμενο κι άλλα συμβόλαια.

Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν είχε δόλιο σκοπό και ότι η άσχημη οικονομική του κατάσταση δεν του επέτρεψε να επιστρέψει τα χρήματα στην εταιρεία. «Δεν είχα σκοπό να υπεξαιρέσω τα χρήματα. Έκλεισαν ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμουν και αναγκάστηκα να καλύψω πελάτες με δικά μου χρήματα» ανέφερε ενώπιων του δικαστηρίου.

Να σημειώσουμε ότι ακριβώς το ίδιο, έκανε και σε άλλες ασφαλιστικές.

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα