Αχαϊα

Πάτρα: Έπαιρνε επί δέκα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!

Ακούστε το άρθρο
Επί δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 2002 έως το 2012, ένας 58χρονος κρεοπώλης εισέπραττε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος, την ισόβια μηνιαία σύνταξη γήρατος της πεθαμένης μητέρας του, η οποία είχε συνταξιοδοτηθεί από το ελληνικό Δημόσιο και απεβίωσε το 2002, αποκομίζοντας συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Η υπόθεση ήταν μια από τις χιλιάδες που αποκαλύφθηκαν, όταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης της χώρας, το κράτος προσπαθούσε να βρει μια άκρη με τις συντάξεις που πλήρωνε, και προχώρησε για πρώτη φορά σε απογραφή και διασταύρωση στοιχείων.

Το υπουργείο Εργασίας με το ΚΕΠΥΟ, είχαν αποκαλύψει τότε 11.000 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, που οι συγγενείς τους συνδικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών, δεν είχαν δηλώσει τον θάνατο και συνέχιζαν να λαμβάνουν κανονικά τις συντάξεις επί πολλά έτη.

Μια από αυτές τις υποθέσεις εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, όπου στον 58χρονο κρεοπώλη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με δικαιωμα έφεσης αφού κατέβαλλε πρώτα εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.
Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα