Αχαϊα

Πάτρα: Εξαπατούσαν τους πολίτες, αναλαμβάνοντας νομικές υποθέσεις τους – 250.000 ευρώ οι εισπράξεις

Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες στην Πάτρα, ενώ εξακριβώθηκε ο πλήρης τρόπος δράσης των μελών της.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (8-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 59χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και μια 55χρονη, υπήκοος Φινλανδίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.

Ειδικότερα, ο 59χρονος λειτουργούσε στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων (διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε  διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λ.π.) στο οποίο εργάζονταν και η 55χρονη συνεργός του.

Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πηγή: tempo24.gr 

Όλη η επικαιρότητα