Αχαϊα

Πάτρα: Εξιχνιάσθηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση κλοπής κοσμημάτων, που είχε λάβει χώρα στις 26-12-2014, σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα.

Για την υπόθεση, αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού παραβίασαν παράθυρο από φωταγωγό που επικοινωνεί με το κοσμηματοπωλείο, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, καθώς και ρολόγια συνολικής χρηματικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, είχαν κινητοποιηθεί άμεσα οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, με αποτέλεσμα οι δράστες, κατά τη διαφυγή τους, να αποκρύψουν όλα τα κοσμήματα πίσω από εξωτερικές μονάδες κλιματισμού στην ταράτσα του κοσμηματοπωλείου.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί είχαν βρει όλα τα κοσμήματα, τα οποία κατέσχεσαν και τα απόδωσαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 35χρονου στην κλοπή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα