Αχαϊα

Πάτρα: Γαζώτρια…«γάζωνε» ως τοκογλύφος – Ανοίχθηκαν λογαριασμοί της

Ακούστε το άρθρο
Σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, εξαγοράσιμη σε μηνιαίες δόσεις, καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, μια Πατρινή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από την πράξη της τοκογλυφίας.
Το 2007 η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για τοκογλυφία σε 6 χρόνια φυλάκιση ενώ το 2011 κρίθηκε πάλι ένοχη στο Πενταμελές Εφετείο Πατρών για τοκογλυφία κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Η κατηγορούμενη, δικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό, αυτή την φορά για την κατηγορία του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» από την τοκογλυφική της δραστηριότητα, ενώ στο δικαστήριο παρουσιάστηκε για να καταθέσει μόνο μια μάρτυρας κατηγορίας. Επρόκειτο για γυναίκα επιχειρηματία που είχε δανειστεί μεγάλο ποσό με τόκο 35%.
Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι, η κατηγορούμενη, εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως γαζώτρια και είχε κατά δική της ομολογία, δυνατότητα να δανείζει και να διευκολύνει οικονομικά διάφορους.
Συγχρόνως έκανε αγορές και ανακαινίσεις ακινήτων, ενώ κυκλοφορούσε και με πολυτελές τζιπ αξίας 35.000 ευρώ. Σήμερα η κατηγορούμενη πουλάει ρίγανη στη λαϊκή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Πατρών Φαίδων Κουλούρης, δήλωσε στην «Π» ότι, ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί της κατηγορούμενης και όλη η κίνηση θεωρήθηκε ότι ήταν προϊόν τοκογλυφικής δραστηριότητας, για την οποία έχει καταδικαστεί. «Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εντολέως μου και τα έγγραφα που προσκομίσαμε, απεδείχθη το αντίθετο.
Ο,τι δηλαδή, οι καταθέσεις αυτές, ήσαν ασήμαντου ύψους, ήταν χρήματα που της έστελνε ο σύζυγος της, ως ναυτικός για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις οικογενειακές ανάγκες.
Επίσης, χρήματα τα οποία με σύμβαση από τις ίδιες τράπεζες είχε λάβει για να αντιμετωπίσει τα οικογενειακά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Κουλούρης, τονίζοντας πως η φερόμενη ως παθούσα ζητούσε να λάβει χρηματική αποζημίωση για να ανατρέψει την αρχική της μήνυση, γεγονός για το οποίο δεν μπορούσε να συναινέσει.
Τόνισε, επίσης, ότι η εντολέας του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Όλη η επικαιρότητα