Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Γιορτινή καρναβαλική ατμόσφαιρα στην έναρξη του 49ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

giortini_karnavaliki_atmosfaira_stin_enarxi_toy_49oy_paihnidioy_toy_krymmenoy_thisayroy_stin_plateia_ypsilon_alonion.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε το 49ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού το μεσημέρι της Κυριακής 9ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου ξετυλίχτηκε η φάση «Θεατρικό Τρίλεπτο» με θέμα «Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Με σύμμαχο τον καιρό το παιχνίδι μπήκε στα βαθιά του Πατρινού Καρναβαλιού ξεναγώντας τους πολυάριθμους Πατρινούς, που προσήλθαν στα Υψηλά Αλώνια, στις συναρπαστικές του διαδρομές και δίνοντας μια πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν.

Αστείρευτο κέφι και έντονη καρναβαλική διάθεση, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα και γερές δόσεις επικαιρότητας με το γνωστό ανατρεπτικό κριτήριο και την ελεύθερη…καρναβαλική προσέγγιση των πληρωμάτων που παρέσυρε μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση, η οποία ανέδειξε τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ένα πανόραμα ήχων, εμπνεύσεων, φαντασίας, χρωμάτων, εικόνων και σάτιρας ξεδιπλώθηκε στην εξαιρετική έναρξη του 49ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προκαλώντας το αυξημένο ενδιαφέρον των Πατρινών και θέτοντας σε καρναβαλική τροχιά τη διάθεσή τους.

Για τέσσερις ώρες και πλέον το κοινό απόλαυσε την πρώτη φάση του Κρυμμένου Θησαυρού, κατά την οποία τα πληρώματα κλήθηκαν να παρουσιάζουν το δικό τους θεατρικό τρίλεπτο και να το υποστηρίξουν φέρνοντας ήχο (cd, usb-stick), αξεσουάρ, σκηνικό ή και όλα μαζί. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τη τιμητική τους είχαν κλασικό είδος (πρόζα, κωμωδία, τραγωδία κτλ), μουσικό (όπερα, μιούζικαλ κτλ), σύνθετο (παντομίμα κτλ) και ότι άλλο ενεργοποίησε την έμπνευση των πληρωμάτων.

Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, αφού πολλά ήταν και τα παιδιά που εμφανίστηκαν, επιστράτευσαν χιούμορ, κέφι, ευρηματικότητα, ανατρεπτικές και σατιρικές ιδέες και πρόσθεσαν μια πινελιά αισιοδοξίας και χαράς ανεβάζοντας το καρναβαλικό θερμόμετρο στα ύψη και αποζημιώνοντας το κοινό που ανταποκρίθηκε με θερμό χειροκρότημα.

Και τι δε μηχανεύτηκε το καρναβαλικό πνεύμα των πληρωμάτων για να δικαιολογήσει τις «θεατρικές» ανησυχίες τους επιφυλάσσοντάς μας τα πιο παράδοξα και απρόοπτα θεατρικά τρίλεπτα που έχουμε συναντήσει. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες μάλιστα προχώρησαν και στη δημιουργία επίκαιρων στίχων και κειμένων, πρωτότυπων και εμπνευσμένων από την οικονομική κρίση, τον έλεγχο του κράτους, τα φορολογικά βιβλία και την επικαιρότητα, τα οποία παρουσίασαν αποδεικνύοντας το καρναβαλικό τους δαιμόνιο.

Συμμετείχαν 50 πληρώματα, τα οποία μέσω των διάφορων συνεργασιών παρουσίασαν 39 θεατρικά τρίλεπτα.
Ήταν μια ξεχωριστή αισθητική, καρναβαλική πρόταση, που κινητοποίησε με ιδανικό τρόπο τους νέους κυνηγούς, ενώ ανανέωσε το ενδιαφέρον και προκάλεσε το δημιουργικό οίστρο (κωμικό, σατιρικό και καλλιτεχνικό) των μόνιμων, παλαιότερων εραστών της εθιστικής γοητείας του παιχνιδιού.

Το κυνήγι άρχισε και θα μας κρατήσει καλή παρέα στις επόμενες μέρες και νύχτες με πολλούς και αξέχαστους σταθμούς.

Επόμενος σταθμός το ερχόμενο πλούσιο τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής όπου προβλέπεται μια συναρπαστική γεύση του παιχνιδιού με ραδιοφωνική μετάδοση θεμάτων της Ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού από τους σταθμούς MAX FM : 93,4, SFERA: 96,6, LUX FM:102,7,DERTI:105,7,ΒΗΜΑFM:90,0(Παρασκευή 14-2 και ώρα 15.00),παιχνίδι πλοήγησης-κοντρόλ «Ερωτοκοντρόλ…»(Σάββατο 15-2 και ώρα 20.00) και παιχνίδια πλατείας στην πλατεία Γεωργίου (Κυριακή 16-2 και ώρα 12.00).

Όλη η επικαιρότητα