Αχαϊα

Πάτρα: Γολγοθάς για ασθενή με πονόδοντο

Ακούστε το άρθρο

Εναν απίστευτο γολγοθά ψάχνοντας για οδοντίατρο στα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας, βίωσε το Σαββατοκύριακο ένας Πατρινός, που υπέφερε από πονόδοντο.

Αν και το τηλεφωνικό κέντρο έδινε το Σάββατο ως εφημερεύουσα την Οδοντιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και την Γναθοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, τελικά δεν κατάφερε να τον δει γιατρός σε καμία από τις δύο και συνέχισε να πονά.

Οπως κατήγγειλε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» του Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα, αφού ενημερώθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο ότι από τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 8.00 το πρωί της Κυριακής εφημέρευε η Οδοντιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» και υποφέροντας από αφόρητους πόνους σε δόντι του, μετέβη στο Ταχύρρυθμο του νοσοκομείου, όπου όμως τα βρήκε όλα κλειστά και από Εξωτερικά Ιατρεία τον παρέπεμψαν στο ΠΠΝΠ.

Η ταλαιπωρία του όμως συνεχίστηκε, καθώς όταν έφτασε εκεί τον ενημέρωσαν ότι εκεί εφημέρευε η Γναθοχειρουργική Κλινική και δεν ήταν δυνατόν για έναν πονόδοντο να τον δει γναθοχειρουργός και του είπαν να μην περιμένει.

Τελικά, ο ασθενής έμεινε να πονά, μέχρι να μπορέσει να απευθυνθεί σε ιδιώτη οδοντίατρο.

Από το περιστατικό γίνεται φανερό ότι προκύπτει σωρεία ερωτημάτων τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», αλλά και την 6η ΥΠΕ, σχετικά με το ότι ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο εφημέρευε το Σάββατο η Οδοντιατρική Κλινική, εν τούτοις δεν υπήρχε κάποιος γιατρός να εξυπηρετήσει τον πονεμένο ασθενή.

Πηγή: patrastimes

Όλη η επικαιρότητα