Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Η ευαισθητοποίηση της Υφυπουργού Υγείας για την περίπτωση του αλυσοδεμλενου παιδιού στην Οβρυά

2011082700227-preview_425x.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την αφύπνιση της υφυπουργού υγείας Ζέττας  Μακρή προκάλεσε το αποκλειστικό Δημοσίευμα του Γ. Γεωργόπουλου στην εφημερίδα «Κόσμος» σύμφωνα με το οποίο ένας 17χρονος αλυσοδένεται καθημερινά, αμέσως με την επιστροφή του από ειδκό ίδρυμα όπου πηγαίνει, προκειμένου να μην ενοχλεί και να μην γίνεται ¨απειλητικός» όταν παθαίνει κρίσεις.

Αναλυτικότερα:

Στον Εισαγγελέα απέστειλε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή την καταγγελία για την περίπτωση ενός 17χρονου με νοητικά και ψυχικά προβλήματα που τον δένουν οι δικοί του, στην Οβρυά της Πάτρας.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ, οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις κοινωνικές υπηρεσίες την κακοποίηση ενός 17χρονου από τους συγγενείς του, οι οποίοι τον δένουν με αλυσίδες, μόλις επιστρέφει από το ειδικό κέντρο στο οποίο πηγαίνει από το πρωί έως τις πρώτες απογευματινές ώρες. Το επιχείρημα των συγγενών είναι  ότι το παιδί γίνεται επικίνδυνο και γι αυτό το δένουν.

 Η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα  Μακρή, με έγγραφά της, προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, την Κοινωνική Υπηρεσία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  ζήτησε τη διερεύνηση καθώς και την ενημέρωση της,  εγγράφως εντός της ημέρας, για την περίπτωση 17χρόνου.

 Η κα. Μακρή τονίζει ότι το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει  τον αρμόδιο  Εισαγγελέα  καθώς  και την Επιτροπή Δικαιωμάτων  Ψυχικά Ασθενών  αλλά  και την Αυτοτελή Υπηρεσία  Δικαιωμάτων Ασθενών, ώστε  να  εξετάσουν  την υπόθεση  και  να  προβούν  στις  απαιτούμενες  ενέργειες.

 Ταυτοχρόνως, θα προβεί σε ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος του πάσχοντος από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, του Υπουργείου Υγείας

Όλη η επικαιρότητα