Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Η οικοδομή ολοκληρώθηκε, το εργοταξιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ παραμένει!

Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανές σκάνδαλο εξελίσσεται εις βάρος των χιλιάδων ιδιοκτητών που αγκομαχούν καθημερινά στις ουρές μπροστά από τα Ταμεία της ΔΕΗ για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους ή να επιτύχουν μια ρύθμιση.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν, κάποιοι… έξυπνο στην Πάτρα καταφέρνουν να μην πληρώνουν ούτε το χαράτσι ούτε τα τέλη ούτε τα υπόλοιπα επιπρόσθετα βάρη που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού έχουν καταφέρει να διατηρήσουν στις οικοδομές τους το εργοταξιακό τιμολόγιο το οποίο χρησιμοποιούσαν μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης.

Καταφέρνουν λοιπόν να επεκτείνουν την ισχύ του εργοταξιακού τιμολογίου και… μετά την εγκατάστασή τους στις νέες οικοδομές, υποβάλλοντας μέσω μηχανικού μια απλή αίτηση στην Πολεοδομία πως δήθεν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενώ οι ίδιοι έχουν ήδη εγκατασταθεί απολαμβάνοντας φθηνό τιμολόγιο, χωρίς χαράτσια και άλλα βάρη.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και κύκλοι της Πολεοδομίας, καθώς επισημαίνουν οτι οι αιτήσεις υποβάλλονται από μηχανικούς και πως η Υπηρεσία δεν έχει καμία δουλειά να προβαίνει σε αυτοψία για το αν οι εργασίες ανέγερσης στις οικοδομές έχουν περατωθεί.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ εξακολουθεί να έχει σε ισχύ για τις συγκεκριμένες οικοδομές το εργοταξιακό τιμολόγιο, μια και αυτό προκύπτει από τα έγγραφα της Πολεοδομίας. Κύκλοι των μηχανικών καταγγέλλουν τα περιστατικά και προτρέπουν την Πολεοδομία να διενεργήσει… αυτοψίες.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα