Αχαϊα

Πάτρα: “Καμπάνα” στη γυναίκα-αράχνη – Οκτώ χρόνια κάθειρξη για απάτες

Ακούστε το άρθρο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στη γυναίκα-αράχνη, η οποία είχε εξαπατήσει δεκατρία άτομα, από το 2008 έως και το 2011, αποσπώντας τις οικονομίες τους.

Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, την καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Η γυναίκα, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, αποσπούσε χρήματα από τα θύματά της, με το πρόσχημα ότι θα τα τοποθετήσει σε αποδοτικές επενδύσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης τους έπειθε ότι θα τα κατέθετε σε τράπεζες της Ελβετίας ή θα τα επένδυε σε πολύτιμους λίθους και μετοχές.

Σε μία από τις περιπτώσεις, τα θύματά της πείστηκαν να πουλήσουν όλη την ακίνητη περιουσία τους για να της εμπιστευθούν τα χρήματα, τα οποία, δήθεν, θα επένδυε σε ένα  «χρηματιστήριο πολύτιμων λίθων» και σε μετοχές γνωστού βιομηχάνου με τον οποίο, όπως υποστήριζε, είχε συγγενική σχέση.

Σε άλλη περίπτωση, μία ηλικιωμένη, πείστηκε να εμπιστευτεί όλες τις οικονομίες της, 34.000 ευρώ, στην γυναίκα, με αποτέλεσμα αυτές να… κάνουν «φτερά».

Η γυναίκα είναι ήδη έγκλειστη στις φυλακές, καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, από άλλη δικογραφία της ίδιας υπόθεσης.

Πηγή: patrastimes 

Όλη η επικαιρότητα