Πάτρα: Καταδίκη για την υπάλληλο του ΕΦΚΑ – Όλο το παρασκήνιο της έρευνας στο ΙΚΑ Πάτρας

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, εκδικάστηκε την Παρασκευή, η υπόθεση της υπαλλήλου του ΕΦΚΑ στην οδό Γούναρη, που συνελήφθη με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων και παρακώλυσης έρευνας.

Το Δικαστήριο της επέβαλλε την ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή, σύμφωνα με πληροφορίες η συλληφθείσα δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία επικαλούμενη λόγους υγείας, ενώ το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της για αναβολή δεν έγινε δεκτό.

Η σύλληψη της υπαλλήλου, έγινε όταν συνάδελφοι της αντελήφθησαν πως «πέταξε» στην τουαλέτα έγγραφα που αφορούσαν στην έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 κλιμάκιο των αδιάφθορων της Αστυνομίας μαζί με επόπτες του ΙΚΑ βρέθηκαν στην Πάτρα την Τρίτη, και ερεύνησαν την υπόθεση. Μάλιστα «πηγές» που γνωρίζουν καλά την υπόθεση ανέφεραν στο tempo 24 ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη μία υπάλληλος με την κατηγορία της παρακώλυσης της έρευνας και της υπεξαίρεσης εγγράφων.

Αστυνομικοί και επόπτες φέρεται να εξετάζουν τις πτυχές της υπόθεσης σε βάθος δεκαετίας και συγκεντρώνουν στοιχεία και παραστατικά στα πλαίσια της προανάκρισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνώνται περιπτώσεις στις οποίες έμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενοι φέρεται να πλαστογραφούσαν βεβαιώσεις ασφαλισμένων γυναικών που επέστρεφαν στην εργασία τους μετά από διάστημα εγκυμοσύνης. Και ενώ οι δικαιούχοι εισέπρατταν τα ποσά που δικαιούνταν, στη συνέχεια κάποιοι φέρεται να επενέβαιναν στις ίδιες βεβαιώσεις και πλαστογραφώντας στοιχεία εισέπρατταν για δεύυερη φορά τα επιδόματα.

Αν και όπως προαναφέρθηκε η υπόθεση ερευνάται σε βάθος δεκαετίας, πληροφορίες του tempo24 αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί ύποπτα παραστατικά με πολύ πρόσφατες ημερομηνίες.

Πρόσωπο που έχει πρόσβαση στην έρευνα, ανέφερε στο tempo24.gr εξετάζεται εμπλοκή άγνωστου αριθμού ατόμων οι οποίοι από τις πλαστές βεβαιώσεις εισέπρατταν κατά μέσο όρο επιδόματα της τάξεως των 300 με 400 ευρώ. Εαν και εφόσον αυτό αποδειχθεί, τότε αναμένεται να ασκηθούν διώξεις και να υπάρξουν και διοικητικές συνέπειες