Αχαϊα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Υγεία

Πάτρα: Καταγγελία κατά γιατρού για ψευδείς βεβαιώσεις για εμβολιασμούς

Ακούστε το άρθρο

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός και στην Αχαΐα για τις ψευδείς βεβαιώσεις περί εμβολιασμού, που φέρονται να υπογράφουν παιδίατροι χωρίς να έχουν γίνει τα εμβόλια. Τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής είναι αποκαλυπτικά  πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ψευδώς ότι το παιδί ανήκει σε ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιασθεί, ακόμη και παραποίηση στοιχείων στο βιβλιάριο υγείας είναι μερικά από τα πιστοποιητικά που δίδονται από γιατρούς για να αποφύγουν οι γονείς να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους και ταυτόχρονα να τα εγγράψουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.

Ανάλογη καταγγελία σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στο achaianews.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών υπάρχει και στην πόλη μας η οποία ελέγχεται.

Η κ. Μαστοράκου τονίζει παράλληλα πώς οι γονείς ασκούν μεγάλη πίεση στους παιδιάτρους για να υπογράψουν ανάλογες βεβαιώσεις … ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό γιατρών που είναι αντίθετοι στους εμβολιασμούς.

Στο μεταξύ  η κ. Μαστοράκου αναφέρεται σε μια θετική ιατρική εξέλιξη που ξεκίνησε από την Πάτρα και σχετίζεται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μισών ποσοτήτων φαρμάκων

Όλη η επικαιρότητα