Αχαϊα

Πάτρα: Κατέβηκε ηλικιωμένη από το λεωφορείο καθώς δεν είχε δυο ευρώ για το επιβαρυμένο εισιτήριο

Ακούστε το άρθρο

Αλήθεια τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει πάνω του εισιτήριο και χρειαστεί να πάρει το επιβαρυμένο εισιτήριο στο αστικό λεωφορείο της Πάτρας; Πρόκειται για μεγάλο θέμα που δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί και πηγή παρεξηγήσεων και προστριβών, ιδίως στην σημερινή εποχή της κρίσης που ο καθένας σκέφτεται και το ένα ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το οποίο και θα πρέπει να δώσει λύση η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας αφορά στις γραμμές των λεωφορείων της α’ ζώνης, όπου το εισιτήριο κοστίζει 1,20 ευρώ (κοινώς το πράσινο εισιτήριο). Είναι πράγματι αδικαιολόγητο να ζητά, προφανώς κατόπιν εντολής, ο εκάστοτε οδηγός του λεωφορείου από τον επιβάτη που έχει ανάγκη το λεωφορείο αλλά τυχαίνει να μην έχει προαγοράσει ένα εισιτήριο, να πληρώσει επιβαρυμένο εισιτήριο αξίας 2 ευρώ, δηλαδή 75% επιπλέον της αξίας του εισιτηρίου.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οδηγοί σε γραμμές όπως το 2, το 3 ή το 1, έχουν συνεννοηθεί με τον επιβάτη, λέγοντάς του για παράδειγμα, «φτάνοντας στην πλ. Γεωργίου Α’, στη στάση στο κάτω μέρος, να κατέβει γρήγορα και να πάρει εισιτήριο από το κιόσκι που υπάρχει». Ωστόσο παρατηρούνται και άλλου είδους συμπεριφορές πιο αυστηρές και μάλιστα με αποδέκτες άτομα ηλικιωμένα, όπου οδηγοί είναι ανένδοτοι ζητώντας το επιβαρυμένο εισιτήριο των 2 ευρώ.

Στη γραμμή του 2, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το πρωί, υπήρξε κρούσμα με ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δεν μπορούσε προφανώς να πληρώσει τα 2 ευρώ – επιβαρυμένο εισιτήριο και αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο, με τον οδηγό να μην δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία, ευελιξία ή έστω υποχωρητικότητα.

Αν δεν διευθετηθεί το πρόβλημα, πιθανόν να έχουμε κι άλλα επεισόδια και παρεξηγήσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλύτερα να μην μπαίνει καν κάποιος στον κόπο να παίρνει την αστική συγκοινωνία, ειδικά όπου χρειάζεται απλό, πράσινο εισιτήριο, αν δεν έχει προνοήσει από πριν να έχει μαζί του εισιτήριο.

*Όπως είδαμε στην σελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών στο ιντερνετ, μόνο στη Γραμμή Νο 11 δεν ισχύει το επιβαρυμένο εισιτήριο.

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα