Αχαϊα

Πάτρα: “Λουκέτο” σε δέκα μαγαζιά της Ηφαίστου- 12 οι τιμωρημένοι- “Νέκρωσε” η περιοχή- Τι “είδε” το Υγειονομικό

Ακούστε το άρθρο

Άν περάσεις από τη οδό Ηφαίστου, θα διαπιστώσεις μια απέραντη…ησυχία, παράταιρη με τη συνήθη βοή του πεζόδρομου. Ο λόγος ανευρίσκεται στα 10 “λουκέτα” που μπήκαν την περασμένη Τρίτη σε πασίγνωστα μαγαζιά  τα οποία τιμωρούνται με αναστολή λειτουργίας λόγω της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων πέρα από όσα όρίζει ο νόμος. Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, δύο επιπλέον “λουκέτα” στην ίδια περιοχή, καθώς οι δέκα εκ των δώδεκα παραβατών, είχαν ζητήσει και είχαν πάρει αναβολή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, προκειμένου να παραστούν με τους δικηγόρους τους, κάτι που τελικώς δεν φάνηκε να άλλαξε την απόφαση για δεκαήμερη αναστολή της άδειας λειτουργίας τους. Πρόλαβαν ωστόσο την καρναβαλική σεζόν που ήταν και η πιο κρίσιμη για αυτούς.

Η παρουσία δικηγόρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς δυο παλαιότερες σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής, είχαν απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το αιτιολογικό ότι δεν παρίστατο οι δικηγόροι των θιγόμενων καταστηματαρχών.

Τρία από τα τιμωρημένα  καταστήματα την πρώτη ημέρα δεν εφάρμοσαν την απόφαση και η Αστυνομία προχώρησε σε διαδικασία σφράγισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr όλα ξεκίνησαν μετά από έλεγχο του Υγειονομικού το οποίο διαπίστωσε αυθαιρεσίες στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων κατά παράβαση και κατά συνέπεια τροποποίηση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων. Η Υγειονομική διάταξη την οποία επικαλείται το Υγειονομικό, ορίζει την αναστολή της άδειας λειτουργίας και είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που εξετάζει το θέμα. To Υγειονομικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εστιάζει την παραβατικότητα στο γεγονός ότι αν έχεις π.χ. άδεια για 20 τραπεζοκαθίσματα και αναπτύξεις 50, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν είναι η ίδια και άρα τίθεται θέμα τροποποίησης των όρων αδείας και τήρησης των κανόνων υγιεινής για τους πελάτες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ευαισθησία των αρμοδίων υπηρεσιών “κοιτάζει” μονόφθλαμα προς τα τραπεζοκαθίσματα, προφανώς μετά από καταγγελίες των διαμαρτυρόμενων κατοίκων  αλλά όχι προς άλλες σημαντικές παραμέτρους όπως π..χ. στο γεγονός ότι μαγαζιά που έχουν άδειες για σνακ μπαρ, αναπτύσσουν ολόκληρη κουζίνα εστιατορίου η οποία είναι “κλεισμένη” σε λίγα τετραγωνικά.

Οι καταστηματάρχες, κάνουν λόγο για δίωξή τους, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής για απόφαση- απάντηση στην αυθαιρεσία η οποία ¨και πολύ άργησε”.

tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα