Πάτρα: Μεγαλοδικηγόρος και πολιτικός αγόρασαν πλαστά πτυχία για τα παιδιά τους!

Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της Πάτρας, ο ένας  πρώην βουλευτής και ο άλλος μεγαλοδικηγόρος της Πάτρας, φέρονται να έχουν αγοράσει πλαστά πτυχία για τα παιδιά τους, από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου  Γιάννη Ντάσκα, ο οποίος μίλησε στο achaianews.gr, πρόκειται για δύο από τις χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις, που συνθέτουν την όζουσα υπόθεση χορήγησης πλαστών πτυχίων, από υπαρκτά ή ανύπαρκτα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Ντάσκας, το κύκλωμα χορηγούσε χιλιάδες πτυχία μέσω Κύπρου, Αγγλίας και άλλων χωρών, με το …αζημίωτο φυσικά. Οι τιμές για κάθε πτυχίο ανέρχονταν, ανάλογα και με το Πανεπιστήμιο που ανέγραφαν, σε αρκετές χιλιάδες ευρώ: «Αν μιλάμε για πτυχία με διδακτορικό, αυτά μπορεί να κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ!»
Όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Ντάσκας, «οι πιστοποιήσεις γίνονταν μέσω του του αμαρτωλού Ιδρύματος που λέγεται ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) και έτσι εμφανίζεσαι έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις περάσει …ούτε απ’ έξω!»

Όπως συμπληρώνει ο κ. Ντάσκας: «Το κακό είχε παραγίνει με τα αγορασμένα με διάφορους τρόπους πτυχία. Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος πουθενά. Όπως για παράδειγμα μια κυρία ετών 50, η οποία ασκούσε επί… 20 χρόνια τη δικηγορία με κανονική πινακίδα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας αν και δεν είχε πάρει ποτέ πτυχίο Νομικής! Σκαλίζοντας αυτή την υπόθεση φτάσαμε στον περίφημο ΔΟΑΤΑΠ, τον κρατικό οργανισμό αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το εξωτερικό, το παλιό διαβόητο για τα σκάνδαλα ΔΙΚΑΤΣΑ».