Αχαϊα

Πάτρα: Μόνο 5 ιδιώτες γιατροί δήλωσαν εθελοντές στο ΕΣΥ – Επικαιροποίηση του σχεδιασμού

Ακούστε το άρθρο

Αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν και χθες σε 56 ύποπτα δείγματα που ελέγχτηκαν στο Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εικόνα ενθαρρυντική, η οποία ωστόσο δεν καθησυχάζει τον υγειονομικό μηχανισμό της περιοχής που καθημερινά προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.
Αρνητικό σημείο στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο υγειονομικός κόσμος της περιοχής, αποτελεί η ανταπόκριση μόλις 5 ιδιωτών γιατρών στην πρόσκληση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για εθελοντική συνδρομή του δημόσιου συστήματος υγείας εάν παραστεί ανάγκη.
Εξάλλου, πολύωρη συνάντηση συγκάλεσε το βράδυ της Τρίτης ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης με σκοπό την επικαιροποίηση του σχεδιασμού.
Σε αυτή συμμετείχαν ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος οι διοικητές των τριών νοσοκομείων Παναγούλα Μαμμή (ΠΓΝΠ), Ηλίας Θεοδωρόπουλος (Αγίου Ανδρέα), Παύλος Αθανασόπουλος (Καραμανδανείου), η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Φωτεινή Φλίγκου, η διευθύντρια της ΜΕΘ Ιφιγένεια Ραβανή και η διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ Πατρούλα Μανωλοπούλου.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν εκτενώς τα δεδομένα που υπάρχουν και έλαβαν αποφάσεις για επέκταση του σχεδιασμού τους εστιάζοντας κυρίως σε κλίνες ΜΕΘ και σε χώρους υποδοχής των ύποπτων περιστατικών.

Όλη η επικαιρότητα