Αχαϊα Πολιτική

Ο Α. Κατσανιώτης για την αλλαγή του τρόπου καταβολής των διδάκτρων στο Ε.Α.Π.

Ακούστε το άρθρο

ην αναστολή της απόφασης 384/2-7-2018 και εφαρμογή της από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για αλλαγή του τρόπου καταβολής των διδάκτρων των φοιτητών του Ε.Α.Π. ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

Για το θέμα ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή πριν από μία εβδομάδα ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει στις προθέσεις του να επανεξετάσει τον τρόπο καταβολής διδάκτρων σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος, για να μη βρεθούν εκτός ακαδημαϊκού χώρου διακόπτοντας τις σπουδές τους χιλιάδες φοιτητές, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην φοιτητική κοινότητα του Ε.Α.Π. η εν λόγω αιφνιδιαστική απόφαση.

Ο κ. Κατσανιώτης μετά την ανακοίνωση της αναστολής της απόφασης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αναριωτόμαστε γιατί άραγε να προκληθεί τόση αναστάτωση στη φοιτητική κοινότητα του ΕΑΠ από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και μία εβδομάδα μετά, με έκτακτη συνεδρίασή της να διαπιστώνει ότι οι διαμαρτυρίες των περισσοτέρων φοιτητών είναι βάσιμες; Tί άλλαξε ξαφνικά πάλι «για να επιδειχθεί ο επιβαλλόμενος σεβασμός στις υποχρεώσεις καθενός και καθεμιάς προκειμένου να διαφυλαχθεί η διαχειριστική συνέπεια του Ιδρύματος», όπως ισχυριστήκατε, με την προηγούμενη απόφασή σας;

«Ο καθένας από τη θέση του και όλοι μαζί συμβάλλαμε ώστε να εισακουστούν οι «φωνές» μας και όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΕΑΠ να συνεχίσουν με ομαλό τρόπο τις σπουδές τους για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αλλά και για “πολλές …ακόμη”…»

Όλη η επικαιρότητα