Αχαϊα

Πάτρα: Οδηγοί υποστηρίζουν ότι ο Δήμος τους καλεί να πληρώσουν κλήσεις που είχαν ξαναπληρώσει…

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων προς Πατρινούς οδηγούς για κλήσεις παράνομης στάθμευσης που τους είχαν κόψει τα προηγούμενα χρόνια οι αρμόδιοι φορείς. Η αρχή έγινε με το 2010 έτος κατά το οποίο οι ανεξόφλητες κλήσεις φθάνουν τις 40.000 και το συνολικό ποσό που διεκδικεί ο δήμος ξεπερνά τα 1,6εκ..

Μάλιστα, πριν η δημοτική Αρχή αποφασίσει το πάγωμα των διαδικασιών, οι υπηρεσίες της είχε ήδη ετοιμάσει ειδοποιητήρια για παραβάσεις τριών ακόμα ετών από το 2011 μέχρι και το 2013.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί τεράστιο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι, στην πρώτη παρτίδα που πρόλαβε να αποσταλεί στα σπίτια των συμπολιτών, συμπεριλαμβάνονταν και ειδοποιητήρια για κλήσεις που οι ίδιοι οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει κανονικά. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες οδηγών που υποστηρίζουν μάλιστα ότι διαθέτουν ακόμα και τις αποδείξεις πληρωμής που αποδεικνύουν ότι δεν έχουν οφειλές προς το Δήμο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σ΄ εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχουν πληρώσει τις κλήσεις τους υπάρχουν και κάποιοι που δεν έκριναν σκόπιμο να κρατήσουν τις αποδείξεις για εφτά ολόκληρα χρόνια και φοβούνται τώρα ελλείψει στοιχείων ότι θα υποχρεωθούν, όταν ξεπαγώσει η υπόθεση, να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για την ίδια ακριβώς υπόθεση.

Όπως γίνεται αντιληπτό το γεγονός αυτό εγείρει μια σειρά ερωτημάτων που οφείλουν απάντηση. Δηλαδή πώς γίνεται παρανομούντες οδηγοί να έχουν πληρώσεις τις κλήσεις τους κανονικά και μετά από τόσα χρόνια να τους ζητούν να της ξαναπληρώσουν. Είτε δηλαδή το πληροφοριακό σύστημα που διασταυρώνει τις σχετικές πληροφορίες πριν εκδοθούν τα ειδοποιητήρια κάπου «μπάζει», είτε συμβαίνει κάτι ακόμα πιο σοβαρό το οποίο χρίζει έρευνας σε βάθος από τη δημοτική Αρχή.

Η επίσημη αιτιολόγηση εκ μέρους της δημοτικής Αρχής για το «στοπ» που έβαλε στην αποστολή των ειδοποιητηρίων ήταν η αναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών. Η νομοθετική ρύθμιση, φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή «έως το τέλος Μαρτίου, θα εισαχθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για κλήσεις και άλλου είδους οφειλές». Υπό αυτό το πλαίσιο, φέρεται, ο δήμαρχος Πατρέων έδωσε εντολή στις δημοτικές υπηρεσίες να σταματήσουν να στέλνουν ειδοποιητήρια στους δημότες που έχουν ανεξόφλητες κλήσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος συνέστησε υπομονή στους δημότες που έχουν ανεξόφλητες κλήσεις από παλιότερα έτη, έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα. Επίσης, κάλεσε όσους δημότες έχουν αντιρρήσεις για τα πρόστιμα που τους έχουν επιδοθεί να προσέλθουν στις δημοτικές υπηρεσίες και να υποβάλλουν ένσταση.

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα