Αχαϊα

Πάτρα: Πανσέληνος στη μίνι περιμετρική – Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην Μικρή Περιμετρική που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενόψει και της αποψινής Πανσελήνου. Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το μεγάλο έργο που για χρόνια «βάλτωνε».

Oι πολίτες στον περίπατο της Μικρής Περιμετρικής είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ένα έργο επίσης ΕΣΠΑ, Γ΄ΚΠΣ, το οποίο θα είναι επισκέψιμο με την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής.

Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο που δημιουργήθηκε, στον οποίο αναδείχθηκαν δυο αρχαία Υδραγωγεία της Πάτρας, το Ρωμαϊκό και το Μεσαιωνικό, φωτίστηκαν, μπήκαν ενημερωτικές πινακίδες, δημιουργήθηκαν καθιστικά, διαδρομές επίσκεψης, χώροι υγιεινής, ενώ υπάρχει και αίθουσα προβολών με την Ιστορία της ύδρευσης στην Πάτρα από την αρχαιότητα έως τους οθωμανικούς χρόνους.

Με τη συνεργασία της Διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασίας Κουμούση, έγινε  ενημέρωση στους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον.

Όταν έφτασαν στο ύψος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, απόλαυσαν την πανσέληνο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και την διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα