Εκπαίδευση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου για να περικοπεί ο μισθός των «απεργών» υπαλλήλων

panepispatra.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικά παρενέβη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης στο μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα που έχει ανακύψει στο Ίδρυμα, αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι που απεργούν για όγδοη συνεχή εβδομάδα πληρώνονται κανονικά.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε οτι το μεσημέρι της Τρίτης έδωσε εντολή να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, έτσι ώστε να περικοπεί η μισθοδοσία των απεργών τον μήνα Δεκέμβριο και να καλυφθούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των πολυήμερων απεργιακών  τους κινητοποιήσεων.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω περικοπή μισθού (και τον επόμενο μήνα) προκειμένου να συμψηφιστεί το συνολικό ποσό των «δεδουλευμένων» που καταβλήθηκαν, παρά το γεγονός οτι οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για ζήτημα που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και είναι φυσικά ανεξάρτητο από το δίκαιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Ο κ. Παναγιωτάκης φρόντισε να ξεκαθαρίσει οτι οι αποδοχές των απεργών καταβάλλονταν κανονικά αφού δεν χρειάζεται γι’ αυτό, σύμφωνα με το Νόμο, η υπογραφή του Πρύτανη.

Διευκρίνισε επίσης οτι στο καθεστώς περικοπής δεν συμπεριλαμβάνονται οι φύλακες του Πανεπιστημίου που εργάζονται κανονικά, αλλά και κάποιοι ακόμη εργαζόμενοι που εκτελούν υπηρεσία προσωπικού ασφαλείας.

Το μέτρο ωστόσο αφορά περισσότερους από 400 διοικητικούς υπαλλήλους, εκτός αν στο τέλος κάποιοι από αυτούς απόδείξουν (σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη) οτι στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης εργάζονταν κανονικά.

Τέλος ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε οτι η  συγκεκριμένη αρρυθμία προέκυψε αφού το Πανεπιστήμιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση σε σχέση με το χρονικό εύρος των κινητοποιήσεων.

Πηγή: thebest.gr

Διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να τους θέσει σε διαθεσιμότητα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων της Πάτρας, της Αθήνας,και του Πολυτεχνείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 8η εβδομάδα.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν απογραφεί όμως οι διοικητικοί των συγκεκριμένων ΑΕΙ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους βάσει των αποφάσεων που έχουν πάρει οι Γενικές τους Συνελεύσεις.

Εξάλλου, οι πρυτάνεις αποφάσισαν τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, για την Τρίτη 5/11 στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, στο Λαύριο.

Όλη η επικαιρότητα