Αχαϊα Βιβλίο Εκλογές Πολιτική

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου – Ο Οικονομολόγος»

Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου, με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου – Ο Οικονομολόγος», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο συγγραφέας, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η βαθιά σκέψη του Ανδρέα Παπανδρέου, μάς βοηθάει σήμερα να πάμε στην επόμενη ημέρα, γιατί ξέρουμε όλοι τα προβλήματα που έχει η χώρα, ξέρουμε τα προβλήματα της πολιτικής ζωής», προσθέτοντας ότι «με αυτό το βιβλίο ξαναφέρνουμε κάποιες σκέψεις του Ανδρέα Παπανδρέου στο προσκήνιο, γιατί η σκέψη του είναι πάντα χρήσιμη».

Επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου ανέφερε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ένα μεγάλο ταλέντο, τη θεωρητική του σκέψη και την πραγματική προσωπική του εμπειρία, όπου το ένα έτρεχε το άλλο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε λαμπρός ακαδημαϊκός στην Αμερική και φτάνει να είναι ριζοσπάστης οικονομολόγος και πολιτικός», προσθέτοντας ότι «επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 με πολύ ριζοσπαστικό λόγο και μεταμορφώνεται από καλός και δυνατός οικονομολόγος, στον ριζοσπάστη οικονομολόγο πολιτικό ηγέτη».

Για το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, μίλησαν ο οικονομολόγος Θάνος Αργυρόπουλος και ο υποψήφιος διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Κολοκούρης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα