Αχαϊα

Πάτρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε δύο ένστολους

Ακούστε το άρθρο

Για συνέργεια σε μεταφορά λαθραίων τσιγάρων και μεταναστών – Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2011 μετά από έλεγχο σε φορτηγό στο λιμάνι της Πάτρας

Σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν δύο κρατικοί λειτουργοί ελεγκτικών αρχών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι οποίοι κατηγορούνταν για λαθρεμπορία τσιγάρων και παράνομη μεταφορά μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.

Εκτός από τους δύο ένστολους καταδικάστηκε και ο ιδιοκτήτης ενός φορτηγού, με το οποίο μεταφέρονταν τα λαθραία τσιγάρα και οι μετανάστες.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2011, όταν μετά από έλεγχο σε φορτηγό που είχε προορισμό την Ιταλία, στο λιμάνι της Πάτρας, βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, πέντε μετανάστες και 266.800 πακέτα με λαθραία τσιγάρα καθώς και ένα πιστόλι.

Από την προανάκριση προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση δύο ένστολων και ακολούθησε τότε η σύλληψή τους.

Σύμφωνα με καταθέσεις στελεχών του γραφείου εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, το φορτηγό είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου έως το λιμάνι της Πάτρας, μετά από πληροφορίες από τον οδηγό του, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος για παρόμοια αδικήματα στο εξωτερικό.

Οπως ανέφεραν τα στελέχη του λιμενικού, ένας εκ των κατηγορουμένων, συνόδευε το φορτηγό μέχρι το λιμάνι, ενώ μέσα στο λιμάνι το συνόδευσε ο δεύτερος κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας μάλιστα υπηρεσιακό όχημα, ενώ παρουσίασαν και βίντεο από την παρακολούθηση.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα