Αθλητισμός Αχαϊα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Πήραμε τους μεσογειακούς, και τώρα ας οργανωθούμε

Ακούστε το άρθρο
Η επόμενη μέρα για την Πάτρα βρίσκεται στα χέρια του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη.
Ο ίδιος και η Κυβέρνηση καλούνται να υλοποιήσουν και να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση που απαιτείται για την διοργάνωση των παράκτιων Μεσογειακών και περιγράφεται στον φάκελο διεκδίκησης.
Ο υφυπουργός είχε αναφερθεί στην επόμενη μέρα από την ανάληψη των αγώνων στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Πάτρα, λέγοντας ότι θα υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή που θα κάνει δύο πράγματα: «Το πρώτο θα είναι να διοργανώσει τους αγώνες για να στεφθούν με επιτυχία, αθλητική και οικονομική. Το δεύτερο, να φτιάξει το σχέδιο για την επόμενη μέρα. Ένα σχέδιο που θα είναι έτοιμο πριν τη διεξαγωγή των αγώνων…».
Αναφερόμενος στις υποδομές είχε πει ότι θα είναι χαμηλού κόστους και θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία μετά το τέλος των αγώνων. Το σχέδιο που μοιράστηκε με τους φορείς σε εκείνη την σύσκεψη είναι ότι οι υποδομές θα αποτελέσουν ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένας αθλητικός και τουριστικός κόμβος στην πόλη.
ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Τα θεσμοθετημένα αθλήματα των παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων είναι 17. Κάθε πόλη που καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας, πρέπει να προτείνει τουλάχιστον 10 απ’ τα 17 αθλήματα, συν ένα άθλημα που δεν είναι θεσμοθετημένο.
Η Πάτρα, στον φάκελό της, πρότεινε τα παρακάτω εννέα θεσμοθετημένα αθλήματα (Μπιτς Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Μπιτς Τένις, Πάλη, Κολύμπι με βατραχοπέδιλα και μάσκα, Κολύμπι ανοιχτής θάλασσας, Κωπηλασία θαλάσσης, Ιστιοπλοΐα), το γουότερ πόλο ως νέο προτεινόμενο άθλημα, και τρία έξτρα αθλήματα (Θαλάσσιο σκι, Δίαθλο -Τρέξιμο και Κολύμβηση-, Γουίντ Σέρφινγκ).
Πηγή εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Όλη η επικαιρότητα