Αχαϊα

Πάτρα: «Ποδαρικό» στα σχολεία με κινητοποιήσεις

Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν αύριο οι σχολικές μονάδες με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να κατεβαίνουν στους δρόμους

Αύριο ανοίγουν οι σχολικές μονάδες μετά την εορταστική περίοδο, με τις κινητοποιήσεις όμως, δασκάλων και καθηγητών να κάνουν ποδαρικό.

Συγκεκριμένα, απεργιακό πρόγραμμα εξήγγειλαν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την τρέχουσα εβδομάδα, με αίτημα  την απόσυρση του Σχεδίου για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα:

Η ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση του κλάδου στο νέο σύστημα διορισμών του Υυπουργείου Παιδείας και τη θέση του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για το ζήτημα, αποφάσισε τα εξής:

– Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από Δευτέρα 7/1/2019 έως Παρασκευή 11/1/2019.

– Την Δευτέρα πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας ώρα 12.00 από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

– Την Παρασκευή 11/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ  της χώρας.

– Την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

– Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί

Η ΔΟΕ

Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας αποφάσισε:

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε., στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

– 24ωρη απεργία  την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα  Προπύλαια στη 1:00 μ.μ και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

– Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας από Τρίτη 8/1 μέχρι και Παρασκευή 11/1, με αντικείμενο την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστο 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κλπ.).

Πηγή: Εφ.Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα