Ηλεία

Πάτρα-Πύργος: Ένσταση από «Τοξότη» για την 1η και την 4η εργολαβία!

Ακούστε το άρθρο

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στην 1η και στην 4η εργολαβία του Πάτρα-Πύργος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» η κοινοπραξία «ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» κατέθεσε προχθές ένσταση επί της απόφασης να κηρυχθεί έκπτωτος μειοδότης από τις δύο εργολαβίες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο η ένσταση θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, προκειμένου να εξεταστεί το αιτιολογικό της και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κήρυξε έκπτωτο τον «ΤΟΞΟΤΗ», καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα εγγύησης καλής εκτέλεσης του έργου, ωστόσο φαίνεται ότι η κοινοπραξία έχει αποφασίσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να μη χάσει το έργο.

Υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου Υποδομών τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» πως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η συμβασιοποίηση του έργου και κατ΄επέκταση η έναρξη εργασιών στα δύο συγκεκριμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Όπως αποκάλυψε η εφ. «Πατρίς», η ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture έστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει την 1η και την 4η εργολαβία με την ίδια έκπτωση που είχε καταθέσει ο «ΤΟΞΟΤΗΣ», για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου εξέφρασαν στην εφ. «Πατρίς» επιφυλάξεις για το αν αυτό μπορεί να γίνει, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα  κινηθούν νομικά οι εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για να διεκδικήσουν το έργο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το καλοκαίρι για τα έργα και να στενέψουν ακόμα περισσότερο τα ήδη ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Όλη η επικαιρότητα