Εκτός χρονοδιαγράμματος το Πάτρα – Πύργος: Και με τη βούλα…

Και με τη …βούλα καθυστερημένοι είναι πλέον οι διαγωνισμοί μεταξύ άλλων για τους αυτοκινητόδρομους Πάτρα-Πύργος και της Αμβρακίας Οδού , για τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό  και της ανανέωσης του στόλου των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες μικρότερες εργολαβίες.

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεταμνημονιακή εποπτεία. Πιο συγκεκριμένα στην ενότητα «Μεταφορές και Logistics», η Κομισιόν διαπιστώνει πως εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στα νέα έργα, γεγονός  που δυσχεραίνει την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μάλιστα γίνεται λόγος για τις υπερβολικές εκπτώσεις σε αυτά , ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός πως μιλά για έλλειψη ικανότητας από μεριάς των αναδόχων.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να ξεκινήσει με την επεξεργασία των σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, καθώς αυτά είναι προϋπόθεση για επενδύσεις σε αστικά κέντρα μεταφορών.

Κουβέντα από Καραμανλή στην σύσκεψη με τους Αχαιούς

Ούτε λέξη επί της ουσίας για τον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου δεν είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στους εκπροσώπους της Αχαϊκής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους .

Ενώ το θέμα ήταν στο βασικό «μενού» της σύσκεψης ο κ. Καραμανλής όταν του τέθηκε το ζήτημα από τον Δήμαρχο Πατρών Κώστα Πελετίδη  , επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και απλά παρέπεμψε στο… μέλλον για τις όποιες απαντήσεις.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ο Υπουργός ήταν ότι την Πατρών-Πύργου θα την συζητήσουν σε επόμενη συνάντηση καθώς προσωρινά περιμένει απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως  αναφέρουν συμμετέχοντες στην σύσκεψη αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής δεν επιθυμεί να θέσει επί τάπητος τις θέσεις και τις προθέσεις του για το πώς και πότε θα εκτελεστεί το έργο.

Αυτή την περίοδο το επικρατέστερο σενάριο για τον κ. Καραμανλή είναι να υπάρξει ουσιαστικά επέκταση της εργολαβίας της Ολυμπίας Οδού και το έργο να το εκτελέσει η ίδια κοινοπραξία που έφτιαξε και το κομμάτι της Κορίνθου-Πατρών.

Θυμίζουμε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν όμως υπογράψει συμβάσεις με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου αντιδρούν με προεξάρχοντα τον ισχυρό άνδρα της «Μηχανικής» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ο οποίος προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια στην περίπτωση που ακυρωθούν οι υπογεγραμμένες συμβάσεις.