Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα – Πύργος: Μας μένουν άλλες τρεις…

Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών η σύμβαση της 2ης εργολαβίας Αμαλιάδα-Δουνέικα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, ανοίγοντας τον δρόμο στην ανάδοχο εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ να ξεκινήσει την εγκατάσταση εργοταξίων στην περιοχή.

Αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά συμβασιοποίηση, αφού μέχρι τώρα εχουν υπογραφεί άλλες τέσσερις εργολαβίες, οι οποίες καλύπτουν το οδικό τμήμα από τη Βάρδα ως την Πάτρα.

Εκκρεμούν για υπογραφή η 1η και η 4η εργολαβία (Πύργος-Δουνέικα και Κυλλήνη-Βάρδα), στις οποίες προσωρινός ανάδοχος είναι ο ΤΟΞΟΤΗΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.  «Πατρίς», θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμβασιοποίηση  μέσα στον Ιούνιο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να προχωρήσουν στους επόμενους προσωρινούς μειοδότες, για να μην καθυστερήσει κι άλλο η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των εργασιών.

Μετέωρη παραμένει η 3η εργολαβία Αμαλιάδα-Κυλλήνη, καθώς έχουν γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από εταιρείες που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Όλη η επικαιρότητα