Πάτρα-Πύργος & Πύργος-Καλόνερο: Αισιοδοξία Δέδε για εργοτάξια μέσα στο 2018 (VIDEO)

Την αισιοδοξία του για εργοτάξια στην Ηλεία από το καλοκαίρι και μετά εξέφρασε χθες με δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» της ΟΡΤ ο γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, τονίζοντας ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει τα έργα τόσο στην Εθνική Οδό Πάτρας-Πύργου όσο και στην Εθνική Οδό Πύργου-Καλόνερου.

«Το καλοκαίρι θα υπάρχουν μπουλντόζες. Θα έχουν ξεκινήσει πλήρως οι κατασκευαστικές εργασίες και θα είναι η αρχή ενός πολύ μεγάλου έργου, για το οποίο θα φροντίσουμε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής» είπε ο κ. Δέδες και εμφανίστηκε καθησυχαστικός για πιθανή εμπλοκή στη διαδικασία της συμβασιοποίησης…

 

«Ο νόμος για τα δημόσια έργα, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2016, δίνει τα όπλα στην αναθέτουσα αρχή, δηλαδή στο υπουργείο και στους μηχανικούς να προασπίσουν την άρτια τεχνική εκτέλεση του έργου και να διασφαλίσουν ότι οι ανάδοχοί του θα είναι τέτοιοι που θα συγκεντρώνουν την απαιτούμενη τεχνική και οικονομική επάρκεια του έργου. Ο νόμος διασφαλίζει πλήρως τα εχέγγυα για τη σωστή εκτέλεση του έργου και διασφαλίζει, αν κάποιος από τους μειοδότες δεν είναι σε θέση να προσκομίσει κάποια προαπαιτούμενα στοιχεία, να πάνε στον επόμενο ή σε εκείνον που έχει την πραγματική δυνατότητα να υλοποιήσει το έργο. Είναι πλήρως διασφαλισμένες οι συμβάσεις με τους αναδόχους, το υπουργείο έχει την τεχνογνωσία να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για την άρτια εκτέλεσή του.

Ο γ.γ. Υποδομών ανέφερε επίσης ότι εντός των ημερών θα σταλούν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως η σύμβαση μεγάλου έργου θα πάει στη Βουλή για να κυρωθεί.

Για το οδικό τμήμα Πύργος-Καλόνερο, ο κ. Δέδες δήλωσε ότι το υπουργείο είναι στη φάση συνεργασία με την ΠΕ Ηλείας για την ωρίμανση των μελετών και στόχος είναι δημοπρατηθεί η παρέμβαση στην οδική ασφάλεια του δρόμου, ύψους 20 εκατ. ευρώ, εντός των επόμενων μηνών και ως το τέλος του 2018 να ξεκινήσουν οι εργασίες και σε αυτό το τμήμα του ηλειακού οδικού δικτύου.