Αχαϊα

Πάτρα: «Σάπιος Χριστός» με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.-Φόβοι για ένταση από ακραίους και παραθρησκευτικούς

Ακούστε το άρθρο

Τα όσα προηγήθηκαν της προγραμματισμένης για σήμερα στις 8.00 το βράδυ συναυλίας των «Σάπιος Χριστός»  και παρά την αλλαγή του χώρου πραγματοποίησης της (METROPOLIS) ανάγκασαν την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή επεισοδίων.

Το γεγονός πως ήδη άτομα από το χώρο της ακροδεξιάς έχουν κάνει κινήσεις τόσο προς την εισαγγελία όσο και προς την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, θέτοντας θέμα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένη συναυλίας λόγω ονόματος του σχήματος, σε συνδυασμό με τα όσα συνέβησαν σε θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της οποίας «ιερολοχίτες» προσπάθησαν να τη διακόψουν θεωρώντας πως το περιεχόμενο τν διαλόγων θίγει τα θεία, προκαλούν εύλογη ανησυχία.

Όλα αυτά ενώ σε πολιτικό επίπεδο, η μη διάθεση από το Δήμο της Πάτρας της αίθουσας η οποία αρχικά είχε «κλειστεί», με την επίκληση τεχνικού προβλήματος, πυροδοτεί και το τοπικοαυτοδιοικητικό σκηνικό.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο μετά τις αναφορές του πρώην υπουργού και νυν υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου περί λογοκρισίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη απάντηση της Δημοτικής Αρχής η οποία σε ανακοίνωσή της επιτίθεται με της σειρά τη ευθέως κατά του πρώην υπουργού κάνοντας λόγο για άθλιες συκοφαντίες εκ μέρους του.

Η ανακοίνωση απάντηση

Στην ανακοίνωσή της η Μαιζώνος αναφέρει τα εξής:

Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση, αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν “λογοκρισίας”. Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφίζονταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για «λογοκρισία» παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου.»

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα