Αχαϊα

Πάτρα: Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ο Δήμος – Στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου φέτος η φάτνη και παραδοσιακό καραβάκι στην Τριών Συμμάχων

Ακούστε το άρθρο

Σε… χριστουγεννιάτικους ρυθμούς έχουν μπει για τα καλά οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού μαζί με τους συναδέλφους τους από το Πράσινο του Δήμου Πατρέων, ώστε μέσα στο Νοέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του γιορτινού στολισμού στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης.

Και φέτος, σημείο αναφοράς θα είναι η πλατεία Γεωργίου, όπου θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό, με τη φάτνη και τις γιορτινές κατασκευές.

Ήδη τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, έχουν ξεκινήσει την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, στις κεντρικές οδούς της πόλης και θα ακολουθήσουν οι συνοικίες.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται στο thebest.gr, φέτος για πρώτη φορά, η φάτνη, θα στηθεί στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου με φόντο το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Η φάτνη θα είναι η ίδια με την περσινή, η οποία φέρει την υπογραφή του Πέτρου Βρυώνη από το Καρναβαλικό Εργαστήριο και είχε αποσπάσει θετικότατα σχόλια από τους Πατρινούς.

Η σύνθεση της φάτνης φτιαγμένη με φελιζόλ, άμμο, ξύλο και μπογιά, απεικονίζει τη Θεία Γέννηση με την απεικόνιση της Παναγίας με του Θείου βρέφους, τους μάγους με τα δώρα και τα ζώα σε πραγματικές διαστάσεις, κλίμακας 1 προς 1.

Περιμετρικά της φάτνης, φέτος, θα αναπτυχθούν οι ξύλινες κατασκευές κατά πλάτος, ώστε όλες μαζί οι κατασκευές να αποτελέσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Πέρα όμως από τη φάτνη, φέτος θα δούμε ένα παραδοσιακό καραβάκι, στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Το καράβι θα έχει κύριο υλικό το ξύλο και θα είναι διαστάσεων έξι μέτρων, σε πλάτος, αρκετά εντυπωσιακό, όπως μαθαίνουμε, για να δεσπόζει επί της πλατείας. Και αυτή η κατασκευή, φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή του Πέτρου Βρυώνη, της «ψυχής» του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου.

Όσο για τις κατασκευές με τα σπιτάκια, που πέρσι ήταν στην Τριών Συμμάχων, όπως μαθαίνουμε φέτος τα Χριστούγεννα θα στηθούν στην πλατεία Όλγας, ώστε και αυτή η πλατεία να έχει «άρωμα» γιορτών.

Δείτε φωτογραφίες από τον περσινό διάκοσμο της πλατείας Γεωργίου.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα