Αχαϊα

Πάτρα: Στο εδώλιο για τις τρεις αδικοχαμένες ζωές- Αναβιώνει τη Δευτέρα στο Εφετείο η τραγωδία στο Μόλο της Αγίου Νικολάου

Ακούστε το άρθρο

Η τραγωδία που συντελέστηκε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, όταν τρία νέα παιδιά πνίγηκαν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου βυθίζοντας στο βαρύ πένθος τις οικογένειές τους, θα αναβιώσει την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα του Εφετείου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, αλλά λόγω παρέλευσης του ωραρίου και το όγκου των υποθέσεων, ορίστηκε για τις 26 Νοεμβρίου.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο νεαρός οδηγός του μοιραίου οχήματος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα και παρέσυρε στο θάνατο τα δύο Πατρινόπουλα, τον 21χρονο Ανδρέα Αλέξη, την 21χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη και την 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Ο οδηγός του οχήματος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για τις τρεις ανθρωποκτονίες από αμέλεια σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών με αναστολή και είχε ασκήσει έφεση.

Εφεση, όμως, είχαν ασκήσει και οι οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες ζητούσαν πιο αυστηρή ποινή.

Ο πόνος τους, τρία χρόνια μετά από την τραγωδία, παραμένει αγιάτρευτος…

Η οικογένεια του Ανδρέα Αλέξη, οι γονείς του, Βησσαρίων και Βούλα και ο αδελφός του Σπύρος βρέθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο, περιμένοντας να γίνει το εφετείο και να πάρουν δικαίωση για τον άδικο θάνατο του παιδιού τους. Στο πλευρό τους και άλλη μια χαροκαμένη μάνα, η κυρία Καραπάνου μητέρα του 22χρονου Πατρινού φοιτητή Ιατρικής Νίκου Καραπάνου, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στις 14 Νοεμβρίου 2015, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Από την άλλη πλευρά και ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, είναι σοκαρισμένος για ό,τι συνέβη, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και υποστηρίζει πως δεν έφταιγε για το μοιραίο δυστύχημα.

Πηγή: Εφ.Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα