Αχαϊα

Πάτρα: Στο εδώλιο οι ληστές που βασάνισαν τα θύματά τους μέχρι θανάτου

Ακούστε το άρθρο

οποία αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες.

Οι δράστες επέλεγαν απομακρυσμένες περιοχές και μάλιστα είχαν… “οργώσει” αρκετά χωριά της Αχαΐας και συγκεκριμένα χωριά των Καλαβρύτων. Τα τρία άτομα συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου 2015 από αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας.

Ένας ηλικιωμένος ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του έζησαν μαρτυρικές στιγμές στα χέρια τους περιέγραψε φορτισμένος τη νύχτα που τρία άτομα φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους χτύπησαν και τους αφαίρεσαν ένα χρηματικό ποσό. «Με χτύπησαν στα πλευρά και τα πόδια. Και την σύζυγο μου την χτύπησαν. Της έκλεισαν το στόμα και δεν μπορούσε να ανασάνει» ανέφερε τονίζοντας ότι οι ληστές είχαν πληροφορίες για τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26 Μαΐου 2013 μέχρι και 8 Ιουνίου 2013, 11 ληστείες και πέντε κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων. Σε δύο ληστείες που έλαβαν χώρα στις 30 Μαΐου 2013 σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση όπου οι δράστες στις 20 Ιουνίου 2013 τα ξημερώματα, σε χωριό των Καλαβρύτων, εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν το σύζυγο της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν τα άκρα των παθόντων με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.

Πηγή: tempo24.news

Όλη η επικαιρότητα