Αχαϊα

Πάτρα: Στο εδώλιο και πάλι οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για βασανισμό πολίτη

Ακούστε το άρθρο

Άσκησε έφεση η Εισαγγελία Εφετών

Ξανά στο εδώλιο θα κάτσουν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για τον βασανισμό πολίτη.

Πρόσφατα αθωώθηκαν από το Πλειμμελειοδικείο της Πάτρας αλλά η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση με συνέπεια οι αστυνομικοί να βρεθούν και πάλι στην θέση του κατηγορουμενου.

Την εξέλιξη έκαναν γνωστή οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης και Παύλος Σαράκης.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων έχει ως εξής:

«Ευτυχώς, υπάρχουν και Εισαγγελείς Εφετών στην Πάτρα!

Η Εισαγγελία Εφετών Πατρών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής για τους τέσσερις κατηγορούμενους για βασανιστήρια αστυνομικούς, απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, αποδεχόμενος σχετικό αίτημά μας και αφού μελέτησε τη δικογραφία και διαπίστωσε όσα καταγγέλλαμε.

Όπως στην αιτιολογία της έφεσης διατυπώνεται το μέγεθος των πληγμάτων, τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία του σώματος του παθόντος στα οποία προκλήθηκαν κακώσεις «δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από κακώσεις που επήλθαν κατά τη σύλληψη του εγκαλούντος στα πλαίσια άσκησης θεμιτής βίας λόγω έντονης αντίστασης αυτού από πλευράς αστυνομικών…». Κατόπιν αυτού η εισαγγελική έφεση αποδίδει εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι και οι τέσσερις αστυνομικού κατηγορούμενοι έπρεπε να είχαν κηρυχθεί ένοχοι.

Υστερα από αυτό, η υπόθεση θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών από την αρχή. Το μήνυμα ατιμωρησίας και συγκάλυψης της κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας και της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων δεν επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών.

Μία μελανή κηλίδα στην ιστορία των δικαστηρίων της Πάτρας εξαλείφεται και ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης παραμένει ανοιχτός.

Αθήνα, 11-6-2018

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

(κατ αλφαβητική σειρά)

Κώστας Παπαδάκης

Παύλος Σαράκης»

via

Όλη η επικαιρότητα