Ηλεία

Διαρρήξεις στη Γαστούνη: «Τσίμπησαν» τον δράστη στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Μια τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Πηνειού, οι οποίοι ύστερα από έρευνες που διήρκεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, κατάφεραν χθες να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη των διαρρήξεων που πραγματοποιήθηκαν ξημερώματα της ίδιας μέρας στην περιοχή της Γαστούνης.

Ο δράστης κατάφερε να παραβιάσει τέσσερις επιχειρήσεις καθώς και το ΚΤΕΛ της περιοχής, με στόχο να βρει και να κλέψει χρήματα. Οι προσπάθειές του όμως ήταν άκαρπες, αφού σε όλες τις επιχειρήσεις οι ταμειακές μηχανές ήταν άδειες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων οι συγκεκριμένες διαρρήξεις εκτιμάται ότι έγιναν ανάμεσα στις 3:30 με 4:00 τα ξημερώματα, σε καταστήματα τα οποία έχουν «χτυπήσει» ξανά στο παρελθόν διαρρήκτες!

Χάρη στην εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων από την Αστυνομία, κατάφερε να εντοπιστεί το αμάξι το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διάρρηξης. Οι «επιδρομές» αυτές είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες υλικές ζημιές στις επιχειρήσεις, όμως ο δράστης έφυγε με «άδεια χέρια». Το κρεοπωλείο του Διονύση Λαγανόπουλου, το ζαχαροπλαστείο του Ανδρέα Νίκα, το κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη της Ελισάβετ Σαββοπούλου, το κατάστημα Ζωοτροφών Θεοδωσόπουλου και το ΚΤΕΛ Γαστούνης, για καλή τους τύχη είχαν φροντίσει οι ταμειακές τους μηχανές να είναι άδειες, μιας και στο παρελθόν είχαν βρεθεί ξανά στο έλεος διαρρηκτών!

Το προφίλ του δράστη

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Πηνειού, χάρη στις μεθοδευμένες έρευνές τους, κατάφεραν να φθάσουν στη σύλληψη του 34χρονου δράστη. Πρόκειται για Ρομά που διαμένει στο Λευκοχώρι, έχοντας βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Πρόκειται για ένα σεσημασμένο διαρρήκτη, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές και παλαιότερα με δυο κλοπές, ενώ τώρα κατηγορείται για πέντε διαρρήξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη ημεδαπός στη Γαστούνη για κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε καταστήματα

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του  Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, προέκυψε ότι ο δράστης προχθές τα ξημερώματα, διέπραξε τις εξής κλοπές στη Γαστούνη:
•       Τρεις απόπειρες κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε καταστήματα (εκκλησιαστικά είδη, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο),
•       Μια κλοπή σε γραφείο των ΚΤΕΛ, κατά την οποία είχε αφαιρέσει  αποδείξεις και
•       Μια κλοπή σε κατάστημα με ζωοτροφές, αφαιρώντας μία σφραγίδα και διάφορα επαγγελματικά έγγραφα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ κατασχέθηκε το όχημά του ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεών του.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ εκφράζει τα συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Αστυνομικού  τμήματος Πηνειού  της ΄Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ  για την νέα τους επιτυχία να συλλάβουν  σεσημασμένο διαρρήκτη που ευθύνεται για τις πολλαπλές διαρρήξεις που σημειώθηκαν σε καταστήματα της πόλης !

Κατόπιν των περιστατικών διαρρήξεων που καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη της Γαστούνης Ηλείας και αναφέρθηκαν σε ειδησεογραφικά  δελτία, συνελήφθη , χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και έναν αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας  , ο σεσημασμένος  ημεδαπός, ηλικίας 34 χρονών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα , τα ξημερώματα της Δευτέρας, διέπραξε κλοπές και προκάλεσε φθορές σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις στη Γαστούνη Ηλείας, και συγκεκριμένα σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας  κ. ΛΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Διονύσιου, σε ζαχαροπλαστείο ιδιοκτησίας κ. ΝΙΚΑ Ανδρέα, σε κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών ιδιοκτησίας κας  ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ Ελισάβετ, σε κατάστημα ζωοτροφών ιδιοκτησίας κας ΘΕΟΔΩΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωστούλας, και τέλος στο πρακτορείο ΚΤΕΛ Γαστούνης.

Κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, έρευνας ,πληροφόρησης  και αξιοποίησης βιντεοσκοπικού υλικού που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πηνειού και μετά από παρακολούθηση   εντόπισαν  και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε  στο αστυνομικό τμήμα  , ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον συλληφθέντα ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών και μεταφορά προϊόντων εγκλήματος.

Ο ανωτέρω συλληφθέντας ημεδαπός θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας. .Η επιτυχία αυτή οφείλεται στον  επαγγελματισμό, το φιλότιμο και τη μεθοδική δουλειά, που επέδειξαν οι συνάδελφοί μας εκτελώντας τον ΚΑΘΗΚΟΝ  τους με ζήλο και αποφασιστικότητα, εργαζόμενοι σκληρά, πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να διατηρούν το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες του περιοχής που αστυνομεύουν κάνοντας μας για ακόμα μια φορά υπερήφανους!

Όλη η επικαιρότητα