Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα: Συνελήφθη ο “εγκέφαλος” διακίνησης ναρκωτικών – Θα γέμιζε κοκαΐνη Ηλεία και Αχαΐα

Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1 κιλό κοκαΐνης, μέρος του οποίου θα διοχετεύονταν και στην Ηλεία εκτός από την Αχαΐα, εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή της ΟΠΚΕ, συλλαμβάνοντας στον Αλισσό έναν 42χρονο Αλβανό, ο οποίος δεν σταμάτησε για έλεγχο από αστυνομικούς προσπαθώντας να διαφύγει.

Παράλληλα, συνελήφθησαν  ένας άνδρας ακόμη  Αλβανικής καταγωγής και ένας Έλληνας ηλικίας 35 και 70 ετών αντίστοιχα, ενώ ο 42χρονος κατά την καταδίωξη, πέταξε από το αυτοκίνητο την σακούλα με την ποσότητα των ναρκωτικών, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 88.000 ευρώ!

Η αστυνομική «επιχείρηση» έγινε την Παρασκευή σε Αχαΐα και Αττική.  Εκτός από την ποσότητα του ενός κιλού και 100 γραμμάριων κοκαΐνης, σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 17.110 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και κατασχέθηκαν τρία οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 42χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με την αστυνομία,  είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 70χρονος Έλληνας  ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο 42χρονος εκινείτο με αυτοκίνητο στο ύψος του Αλισσού, όταν δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο. Επιχείρησε να διαφύγει, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο βρέθηκε σε… «αδιέξοδο», με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε προλάβει να πετάξει, σύμφωνα με την αστυνομία, μια σακούλα, στην οποία βρέθηκε και η μεγάλη ποσότητα του σκληρού και «ακριβού» ναρκωτικού.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μεταβεί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην Αττική, όπου και συναντήθηκε με τον 70χρονο και παρέλαβε ποσότητα κοκαΐνης. Οι έρευνες δείχνουν ότι η δράση τους στην περιοχή είχε ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού. Από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής
οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ
λάμβαναν αυστηρά μέτρα και είχαν συγκεκριμένο κώδικα φρασεολογία, ώστε
να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε,
κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα
της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης
ναρκωτικών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης
Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα