Πάτρα – Υπόθεση «μαϊμού» τροχαίων: Η Αστυνομία τους έπιασε αλλά η Δικαιοσύνη αποφάσισε…

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, αφέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι δυο Βούλγαροι 28 και και 52 ετών, που συνελήφθησαν για την τηλεφωνική απάτη των «μαϊμού» τροχαίων.

Επιπλέον επεβλήθη χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στο καθένα.

Την Τετάρτη οι δυο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών, για να απολογηθούν και φαίνεται πως τα στοιχεία που υπήρχαν δεν ήταν ικανά για να τους οδηγήσουν στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως από την μέχρι τώρα έρευνα των ανδρών της ειδικής ομάδας που συστήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, έχουν προκύψει τουλάχιστον 23 περιπτώσεις, όπου ανυποψίαστοι πολίτες στην Πάτρα και όχι μόνο, έπεσαν θύματα των δυο Βούλγαρων. Κατάφεραν να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της απεμπλοκής συγγενικού τους προσώπου από δήθεν τροχαίου που είχαν προκαλέσει. Εμφανίζονταν συνήθως με την ιδιότητα του Αστυνομικού.

Στο σπίτι τους στην Πάτρα, μετά από αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν περισσότερα από 12.000 ευρώ σε μετρητά, ως προιόν από την παράνομη δράση τους.

Από την ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.