Αχαϊα Πολιτισμός

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Σε Ιτιές η Καρναβαλούπολη

Ακούστε το άρθρο

Μετά την επιτυχημένη έναρξη των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Βασίλειο, το Καρναβάλι των Μικρών ανανεώνει το ραντεβού του με τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε δυο ακόμα απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης συνοικίες.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 η δράση θα μεταφερθεί στο Πάρκο Ιτεών στις Ιτιές. Το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει:

-Παράσταση από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου.

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα, συμμετοχή από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Η περιφερειακή καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο Ιτεών.

Και στις δυο περιφερειακές καρναβαλουπόλεις το αποκριάτικο κλίμα θα προθερμαίνει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα